11e generatie Intel Rocket Lake-S-processor gebenchmarkt

Hardware nieuws, pc

De Intel Core 10000-reeks, op basis van de 14 nm Comet Lake-architectuur, is nog maar net te verkrijgen in de winkel of webshop. Dat weerhoudt het dagelijks nieuws er niet van om ons te verrassen met wat informatie omtrent de opvolger: Rocket Lake-S. Dat is de codenaam voor de mainstream-processoren van de aankomende 11e generatie van Intel. Wat we vandaag mogen krijgen, is een benchmark van een Rocket Lake-S-processor met 8 kernen en 16 threads.

Na een speurtocht in de 3DMark-database wist de fervente Twitteraar TUM_APISAK de CPU te vinden. Op basis van het gerapporteerde moederbord in de benchmark wordt duidelijk dat het inderdaad Rocket Lake-S betreft. Dit is overigens niet de eerste keer dat hij een nieuwe processor spot; eerder deze week trof hij ook al een 10 nm Intel Ice Lake-processor aan.

Intel Rocket Lake-S benchmark

Specificaties

Zoals te zien aan de benchmark, is de kloksnelheid van de CPU wat lager dan we allicht gewend mogen zijn. Zo is er een baseclock van 3,2 GHz en een maximale snelheid van 4,92 GHz gerapporteerd. Dit is niet ongebruikelijk, aangezien er verbeteringen kunnen qua instructies per cyclus. Op dat moment zijn de prestaties van voorgaande generaties te evenaren met een lagere kloksnelheid. Qua scores zien we ook nog 1746 punten in Fire Strike en 605 punten in Time Spy.

Hoe dan ook zal de 11e generatie alsnog gebaseerd zijn op een 14nm-procedé, dus de verwachtingen zijn bij Rocket Lake-S nog wel te temperen. Volgens de geruchten zal die opvolger wel nog geschikt zijn voor het Z490-platform. Uiteraard moeten we nog even wachten alvorens we zekerheid hebben daarover én meer informatie kunnen krijgen.

Bron: Tom’s Hardware

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid