Sponsor

Slechts 7% is geüpgraded naar mei 2020-update Windows 10

Software nieuws, pc

Na de komst van een grote Windows 10-update is er altijd sprake van een overgangsproces. Dat wordt vandaag wederom zichtbaar dankzij AdDuplex, die met een recentelijke enquête de versies van wereldwijde Windows 10-gebruikers heeft gemeten. Het aantal deelnemers aan de enquête is een degelijke 150.000 personen, ofwel computers.

Op basis daarvan heeft AdDuplex dus tevens kunnen bekijken hoeveel mensen zijn geüpgraded naar de recentelijke mei-update van Windows 10. Die versie staat ook wel bekend als 20H1 of 2004 – dat laatste nummer zichtbaar in de onderstaande grafiek, afkomstig van AdDuplex. Daarin vinden we een interessante verdeling aan de diverse versies die in gebruik zijn, waaronder ook Insider-varianten.

Windows 10-gebruik (wereldwijd)

Een jaar vertraging

Zoals te zien is aan de resultaten zit nog bijna de helft van de gebruikers op de mei-update van 2019. Dat is niet geheel verrassend te noemen, gezien nieuwe Windows 10-versies nog weleens problemen met zich mee kunnen brengen. Zo is de mei-update van 2020 enkele keren teruggehaald naar aanleiding van een handjevol problemen, waaronder met Storage Spaces.

Toch kan het interessant zijn voor gebruikers om een nieuwe versie in handen te hebben. Zo kan de nieuwe Hardware Accelerated GPU Scheduling interessant zijn voor AMD en Nvidia-eigenaren. Daarnaast brengt de vernieuwde indexeringsmethode van Windows 10 2004 ook een aantal voordelen met zich mee.

Het is daarom, en niet geheel verrassend, altijd belangrijk om goed na te denken over een upgrade. Als er geen directe reden voor is, of een gebrek aan interesse aan in nieuwe features, dan is een directe upgrade geen noodzaak. Daarbij is het wel verstandig om rekening te houden met de veiligheid van je besturingssysteem, omdat een zéér gedateerde versie kwetsbaarder kan zijn voor bedreigingen.

Bron: AdDuplex

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid