Wil je meer weten over onze samenwerking met Megekko? Check dan ons reviewbeleid.
Review: Review: Hyte Y40
Links; Navigatie;Het is tijd om mijn “review horizon" te verbreden met een totaal ander product dan dat ik gewend ben. Voor het eerst ga ik een behuizing testen van Hyte. De Hyte case die ik onder handen ga nemen is de Y40 en daar de witte uitvoering van.
Zoals alle Hyte behuizingen is de voor en zijkant helemaal van glas, daarbij is de Y40 wel een ‘standaard’ rechthoekige behuizing. Mooie meegeleverde feature voor een kenmerkende strakke Hyte build, is de mooi afgewerkte PCIe 4.0 riser kabel.
De behuizing is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waaronder; zwart, “sneeuw" wit, rood en degene die ik onder handen ga nemen, wit. Met een prijs van gemiddeld € 149,- heb je deze strakke Midi Tower al in jouw bezit. Maar hoe zit dit kastje eigenlijk in elkaar? Dat gaan we bekijken in mijn review.
Hieronder treffen we de specificaties aan;
Hyte Y40 Specifications | |
---|---|
Type | ATX Mid Tower |
Case Dimensions | 439mm x 240mm x 472mm |
Motherboard Support | ITX, mATX, ATX |
Power Supply | ATX up to 224mm in length |
Video Card Max Dimensions | 422mm length, 94mm height (80mm height or less recommended for best cooling) |
Fan Support | Side: 2x 120mm/140mm Top: 3x 120mm Rear: 1x 120mm (1x 120mm, 1300 rpm included) Bottom: 1x 120mm/140mm (1x 120mm, 1300 rpm included) |
Radiator Support | Side: 120, 140, 240, 280mm up to 120mm thick Top: 120, 240, 360mm Rear: 120mm |
Storage | 1 x 3.5″ HDD or 2 x 2.5″ SSD |
CPU Cooler Height | 183mm |
Expansion Slots | 4 + 6 half-height |
Front interface | USB 3.0: 2x USB 3.2: Type C 1x Audio/Mic: jack 1x |
PCI Express Riser Cable | 4.0 x 16 (included) |
Strak en naadloos
De meest opvallende feature van de Hyte behuizingen is natuurlijk wel het naadloos aansluitende glas dat een geweldige inkijk in je systeem geeft. Daarnaast heeft deze behuizing standaard verticale expansie-slots. Hiervan zijn er vier aanwezig, alle maten videokaarten passen in de Hyte, met ruimte voor mogelijke vier slots kaarten in de toekomst.
Voor nu is het een fijne manier om extra ruimte te creëren tussen de videokaart en het glas van de behuizing. Voor deze verticale montage wordt ook een luxe uitgevoerde PCIe 4.0 riser kabel meegeleverd, deze is zo vormgegeven dat de videokaart dicht op de shroud wordt gemonteerd wat een open zicht op je moederbord geeft.
De tijd is nu aangebroken om de Hyte Y40 uit zijn verpakking te halen. We vinden de behuizing netjes verpakt in een stevige bruine doos waar een grote gele stikker geplakt zit. Hierop staat een afbeelding van de behuizing in kleur zodat je alvast kan zien wat er in de doos zit.
De behuizing zelf wordt beschermt door twee flinke lagen piepschuim en een plastic zak. Verder bevinden zich in de doos nog de handleiding en een kleiner doosje waarin we de schroefjes, tie rips en een kabel aantreffen. Deze kabel is een 3,5mm jack naar dubbele jack ingang voor microfoon en audio. Als we het piepschuim en folie van de Hyte verwijderen kunnen we deze in volle glorie aanschouwen. Tussen de glazen platen vinden we een stukje karton om het glas tijdens transport extra te beschermen tegen breken.
Laten we een tour rond de behuizing maken beginnend bij een look van schuin van voren op de Hyte Y40. In deze hoek is goed te zien hoe de glazen platen op elkaar aansluiten en hoe strak het design van deze kast is.
Als we de kast dan 180 graden draaien zien we eerst het unieke vormgegeven zijpaneel. De slots voor “air intake" zijn in een mooi hoek patroon aangebracht op dit paneel en dit zorgt voor een luxe uitstraling. Aan de achterzijde zien we onder andere de verticale expansie-slots. Hiernaast is goed te zien dat een reguliere GPU montage ook mogelijk is met de horizontale expansie-slots naast de verticale.
Als we vanaf achter de voorzijde bekijken zien we al een glimp van de meegeleverde verticale GPU-riser. Ook kunnen we een blik werpen op het, eveneens, hoek patroon op de PSU-shroud. Het is mooi om te zien dat dit patroon zowel buiten als binnenin de behuizing doorgezet wordt.
Aan de onderkant zien we voorop de I/O Met een 3,5mm ingang twee keer USB Type-A, één USB Type-C en de power button mooi centraal.
In het vooraanzicht zien we hoe breed het zichtveld van het voorpaneel is. Het binnenpaneel voor de montage van de fans of koeler is heel smal waardoor je geen zichtverlies hebt.
De zijpanelen zijn zonder gereedschap te openen. Als je drukt bovenaan het paneel klikt deze los en kun je het paneel eruit tillen. Ideaal voor het gemakkelijk schoonmaken van je pc.
Als laatste hier een mooie look op de bovenzijde van de Hyte Y40. Deze heeft een zelfde patroon als de zijkant. Deze continuïteit geeft de behuizing een premium look.
Dan is het tijd om de binnenkant te gaan bekijken. We beginnen aan de zichtkant van de behuizing. We zien hier meteen de blikvanger; de verticale GPU-riser. Deze is mooi uitgevoerd en geeft deze kast van binnen meteen een luxe uitstraling. De ‘voet’ waarin de GPU wordt geplaatst ligt iets verzonken in de shroud. Hierdoor komt de GPU mooi laag in de behuizing te staan waardoor je een betere zicht op je moederbord hebt.
Ook aan de binnenzijde zien we het strepenpatroon met een hoek erin dat we ook op de buitenkant tegenkwamen. Dit patroon loopt over de hele PSU-shroud. Over mooie patronen gesproken, achter de moederbordtray zien we een schoepenpatroon rond het Hyte logo. Het is eigenlijk zonde dat dit straks verstopt zit achter een moederbord.
Dan de achterkant van deze behuizing, ofwel het kabelcompartiment. Hier zien we meteen mooi de ruimte onder de PSU-shroud. We zien hier ook een vooraf geïnstalleerde 120mm fan. Naast de moederbordtray zien we de bracket waarop we twee 120mm fans of een radiator van 120mm of 240mm kwijt kunnen.
Achterop de moederbordtray zien we een plaat waarop twee 2,5″ SSD’s geïnstalleerd kunnen worden. Ook zien we hier kleine lipjes waar met tie rips de kabels aan bevestigd kunnen worden.
Als laatste de bovenzijde. Het bovenpaneel is net als de zijpanelen zonder gereedschap verwijderbaar. Als we deze verwijderen zien we de bracket waarop tot drie 120mm fans of een 360mm radiator geïnstalleerd. Boven de bracket voor de side-fans zien we een mooi plaatje met het Hyte logo.
Omdat de Hyte Y40 een witte behuizing is hebben we natuurlijk gekozen voor een mooie witte build. Hiervoor hebben we als basis het altijd heerlijke Sonic Z790 moederbord. Eveneens van ASRock is de prachtige Steel Legend RX 7800 XT. De PSU is een 1300W beest Sharkoon de Rebel P30. We willen Sharkoon een dikke shout-out geven voor het toesturen van de Sharkoon S90 RGB White, deze 360mm All-In-One koeler is een krachtige koeler die prachtig zal staan in deze build. Ideaal aan deze koeler is de mogelijkheid om het logo op het koelblok te draaien waardoor je altijd de koeler in de makkelijkste oriëntatie kan gebruiken.
De Hyte Y40 is redelijk gemakkelijk in te bouwen. De ruimte in de behuizing is minder dan op het eerste gezicht lijkt maar dat gaat niet ten koste van het inbouwgemak. Alleen het moederbord is even goed passen in welke oriëntatie deze er het gemakkelijkste in gaat. Het installeren van de fans aan de zijkant en de koeler bovenin is echter geen probleem. Zo ook voor het installeren van de GPU met de meegeleverde riser. Omdat deze onderin de behuizing staat is dit gemakkelijk te doen.
De kabels zijn prima naar achter te brengen, hier zijn genoeg openingen voor op de juiste plaatsen. Het is wel zaak een beetje te plannen hoe je kabels achter uit gaan komen omdat de ruimte hier beperkter is. Ondanks deze beperkte ruimte zijn er genoeg mogelijkheden om de kabels te bevestigen met behulp van tie rips. waardoor het toch geen probleem is om ook de achterzijde clean af te werken.
Dan het eindresultaat, met deze heerlijke combinatie aan componenten is dit een prachtige build geworden. Het resultaat is heel strak geworden en de zwarte binnenkant complimenteert de witte componenten heel erg goed. Het mooie aan deze build is het relatief kleine formaat binnenin de kast waardoor je een knusse look krijgt. Door de laag geplaatste videokaart oogt de build echter toch heel ruim.
Aan de achterzijde is goed te zien dat ondanks de grote hoeveelheid kabels, die een build als dit meebrengt, het prima mogelijk is om dit netjes weg te werken. Als we inzoomen op het kabelmanagement van deze build zien we wel de beperking van een relatief kleinere behuizingen. Met alle enorme dual-chamber kasten die we hier de revue zien passeren is het mooi om af en toe weer waardering te krijgen voor het netjes managen van je kabels in een kleinere ruimtes. Door de lipjes voor de tie rips is het toch mogelijk om een resultaat te krijgen waar ieder tevreden mee mag zijn. Belangrijk hierbij is natuurlijk altijd dat je build er vanaf de voorzijde zo clean mogelijk uit ziet.
Dat de voorzijde clean krijgen gelukt is kunnen we mooi zien in deze twee foto’s. Alle kabels zijn netjes weg gewerkt, hierbij helpt de zwarte binnenkant van de behuizing, hier steken de eveneens zwarte, kabels natuurlijk niet tegen af. Dit is wel het geval bij behuizingen die ook vanbinnen helemaal wit zijn.
We zijn inmiddels bij de conclusie aangekomen. Mijn eindoordeel? Dat lees je in deze conclusie.
Deze Midi Tower van Hyte is een genot om te zien, de strakke lijnen en het panoramische glas geven deze behuizing een luxe uitstraling. Het design op het boven- en zijpaneel complimenteert deze look. Ook aan de binnenkant wordt deze premium vibe doorgezet. Dit laat zich zien in het design van de PSU-shroud en de super strakke GPU-riser.
Het inbouwproces is met deze behuizing ook een eitje, er is genoeg ruimte om zelfs grote componenten te installeren en het eindresultaat oogt zowel knus als ruim tegelijk. Het zwart/wit contrast van deze uitvoering helpt hier ook enorm in.
Alles tezamen is de Hyte Y40 een premium behuizing in een bescheiden formaat. Ook de prijs van € 149,- is wat mij betreft bescheiden voor de behuizing wat je daar voor terugkrijgt. Zeker inclusief de erg mooie PCIe 4.0 GPU-riser. De Hyte Y40 is dus zeker een aanrader en krijgt daarmee een positieve beoordeling.