Sponsor

Acer presenteert zijn eerste draagbare gaming-pc: de Nitro Blaze 7

Onze nieuwsberichten zijn gebaseerd op de laatste actualiteiten en persberichten.
Elias Door Elias Nieuws
Het officiële persbericht

Acer heeft vandaag aangekondigd dat het de markt voor handheld gaming betreedt met de lancering van de nieuwe Acer Nitro Blaze 7 (GN771). Het apparaat combineert geavanceerde technologie met een compact ontwerp om gaming en entertainment van next-level altijd binnen handbereik te brengen. Acer’s eerste generatie handheld AI gaming PC is uitgerust met een AMD Ryzen™ 7 8840HS processor, met Ryzen AI die de prestaties en reactiesnelheid optimaliseert in een breed scala aan games en applicaties.

Dankzij het ontwerp kunnen gebruikers het apparaat gemakkelijk in hun tas of zak stoppen voor directe speeltijd onderweg. Het apparaat heeft een 7-inch Full HD (FHD) IPS-scherm met een touch-interface, plus AMD FreeSync Premium-technologie en een razendsnelle 144 Hz verversingssnelheid. Hierdoor ervaren spelers verbeterde beelden en responsieve besturing tijdens het spelen van hun favoriete AAA-titels. Het systeem draait op Windows 11 en is voorzien van de nieuwe Acer Game Space-applicatie die het toevoegen van games van meerdere platforms ondersteunt.

Acer Nitro Blaze 7: een krachtig en draagbaar AI-handheld gamingapparaat

De nieuwe Nitro Blaze 7 handheld gaming-pc van Acer levert bliksemsnelle prestaties en efficiëntie voor dagelijks gamen en entertainment. Met een AMD Ryzen™ 7 8840HS-processor met een indrukwekkend totaal van 39 AI TOPS en Ryzen AI-technologie, kunnen gebruikers geoptimaliseerde efficiëntie en ondersteuning voor AI-mogelijkheden op het apparaat verwachten. Het maakt gebruik van AMD Radeon 780M graphics en Radeon Super Resolution in het paneel voor real-time grafische upscaling en vertragingsvrije ervaringen. Het 7-inch FHD (1920×1080) IPS aanraakscherm biedt een snelle 144 Hz verversingssnelheid, 100% sRGB dekking en AMD FreeSync™ Premium voor ultrasoepele scènes en traanvrije gameplay. De Nitro Blaze 7 zorgt ook voor naadloze multitasking en voldoende ruimte voor games, media en andere bestanden. Hij biedt een royale opslagcapaciteit van maximaal 2 TB M.2 NVMe PCIe SSD en 16 GB LPDDR5x-geheugen met 7500 MT/s voor hogere gegevensoverdrachtsnelheden en bandbreedte.

Gebruikers kunnen moeiteloos navigeren door de gamesbibliotheek van de Windows 11 gaming handheld dankzij de nieuwe Acer Game Space-functie. Gamers krijgen snel toegang tot de ruimte en kunnen deze samenstellen met hun meest geliefde gametitels. Het is ook volledig compatibel met mainstream gameplatforms en bevat 3 maanden PC Game Pass voor toegang tot honderden hoogwaardige pc-games.

Of het nu gaat om het selecteren van items in hun inventaris, het tekenen van paden voor personages of het inzoomen om beter te kunnen kijken, het ontwerp van de Nitro Blaze geeft gebruikers volledige intuïtieve controle. Dankzij de responsieve besturing van de touch-interface kunnen spelers games op een natuurlijkere manier spelen en zijn er meer mogelijkheden voor innovatieve gameplay-mechanieken. Bovendien zorgt een sneltoets ervoor dat spelers direct naar hun gamebibliotheken gaan, en de joystick en richtingsknoppen van de Nitro Blaze maken het nog makkelijker om met meer precisie en veelzijdigheid door de gamewereld te navigeren.

Voor snelle connectiviteit ondersteunt de Nitro gaming handheld Wi-Fi 6E en heeft verschillende poorten voor naadloze koppeling van apparaten en accessoires, waaronder USB4® (Type-C) met snel opladen en een MicroSD-kaartlezer om de opslagcapaciteit uit te breiden.

KenmerkSpecificatie
ProductnaamAcer Nitro Blaze 7
ModelGN771
BesturingssysteemWindows 11 Home
ProcessorenAMD Ryzen™ 7 8840HS (8 cores, 16 threads, 24 MB cache, tot 5.1 GHz max boost)
AMD Ryzen AI, tot 39 AI TOPS
Grafische kaartAMD Radeon™ 780M (tot 2.7 GHz, AMD RDNA™ 3, 12 CUs)
Scherm7" Full HD (1920 x 1080) IPS Display, 144 Hz, 500 nits, 10-punts touchpanel, 7 ms reactietijd, 100% sRGB, AMD FreeSync™ Premium
Geheugen16GB LPDDR5x SDRAM, 7500 MT/s (onboard)
OpslagTot 2 TB M.2 NVMe™ PCIe® 4.0 x4 Gen 4 SSD
I/O-poorten2 x USB4® (Type-C 40 Gbps), Micro SD-kaartlezer (SD 4.0)
Besturing en InputA B X Y knoppen, D-Pad, LB/RB bumpers, LS/RS sticks, LT/RT Hall effect triggers, Power-knop met vingerafdruklezer, volumeknop, view-knop, menu-knop, Acer Game Space-knop, Pop-up toetsenbordknop, Acer snelmenu-knop, modus schakelknop
AudioSpeakers: 2 x 1W
Audio-aansluiting: 3.5 mm CTIA
Microfoon: 2 x D-Mic
Batterij, levensduur50.04 Wh Li-Polymeer batterij
Stroomvoorziening65 W Type-C AC Adapter
WLAN en BluetoothWi-Fi 6E en Bluetooth 5.3
SoftwareAcer Game Space, PC Game Pass (3 maanden)
Afmetingen25.6 (B) x 11.35 (D) x 2.25 (H) cm
Gewicht670 g
Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *