Sponsor

Sony onthult de PlayStation 5 Pro, lanceert op 7 november

Onze nieuwsberichten zijn gebaseerd op de laatste actualiteiten en persberichten.
Elias Door Elias Nieuws
Het officiële persbericht

De afgelopen vier jaar sinds de lancering van de PS5 hebben we hard gewerkt om de console-ervaring voortdurend te ontwikkelen en de geweldige games te leveren die onze spelers van ons verwachten. Vandaag kondig ik met ongelooflijk veel trots de volgende stap in die evolutie aan en verwelkom ik de PlayStation 5 Pro in de PlayStation-familie - onze meest geavanceerde en innovatieve consolehardware tot nu toe.

We hebben PS5 Pro ontwikkeld met betrokken spelers en gamemakers in ons achterhoofd. Velen hebben gevraagd om een console met nog realistischere graphics en vloeiendere framerates van 60 FPS. We hebben dit op PS5 Pro bereikt met een aantal belangrijke prestatiekenmerken.

  • Verbeterde GPU: Met de PS5 Pro upgraden we naar een GPU die 67% meer Compute Units heeft dan de huidige PS5-console en 28% sneller geheugen. Over het geheel genomen maakt dit tot 45% snellere rendering voor gameplay mogelijk, waardoor de ervaring veel vloeiender wordt.
  • Geavanceerde Ray Tracing: We hebben nog krachtigere ray tracing toegevoegd die zorgt voor dynamischere reflectie en breking van licht. Hierdoor kunnen de stralen twee keer zo snel worden geworpen als op de huidige PS5-console, soms zelfs drie keer zo snel.
  • AI-gestuurde opwaardering: We introduceren ook PlayStation Spectral Super Resolution, een AI-gestuurde upscaling die een op machine learning gebaseerde technologie gebruikt om superscherpe beelden te leveren door een buitengewone hoeveelheid details toe te voegen.

PS5 Pro biedt gamers verbluffende graphics met hoge framerates. Mark Cerny, hoofdarchitect van de PS5 Pro, bespreekt de belangrijkste innovaties van de PS5 Pro in de volgende videopresentatie. Deze presentatie gaat dieper in op de belangrijkste prestatiekenmerken die de PS5 Pro echt speciaal maken.

Andere verbeteringen zijn PS5 Pro Game Boost, die kan worden toegepast op meer dan 8.500 achterwaarts compatibele PS4-games die kunnen worden afgespeeld op PS5 Pro. Deze functie kan de prestaties van ondersteunde PS4- en PS5-games stabiliseren of verbeteren. Verbeterde beeldkwaliteit voor PS4-games is ook beschikbaar om de resolutie van bepaalde PS4-games te verbeteren. De PS5 Pro wordt ook gelanceerd met de nieuwste draadloze technologie, Wi-Fi 7, in gebieden die deze standaard ondersteunen. VRR en 8K-gaming worden ook ondersteund.

Het is goed om te zien hoe gamemakers de nieuwste technologie van de PS5 Pro hebben omarmd, en verschillende games zullen worden gepatcht met gratis software-updates zodat gamers kunnen profiteren van de functies van de PS5 Pro. Deze games zijn te herkennen aan het PS5 Pro Enhanced label in hun titel. Enkele games waar je je op kunt verheugen zijn kaskrakers van PlayStation Studios en onze partners van derden, zoals Alan Wake 2, Assassin’s Creed: Shadows, Demon’s Souls, Dragon’s Dogma 2, Final Fantasy 7 Rebirth, Gran Turismo 7, Hogwarts Legacy, Horizon Forbidden West, Marvel’s Spider-Man 2, Ratchet & Clank: Rift Apart, The Crew Motorfest, The First Descendant, The Last of Us Part II Remastered en meer.

We hebben het uiterlijk van de PS5 Pro consistent gehouden met dat van de PS5 familie. Je zult zien dat de hoogte even groot is als die van de originele PS5 en dat de breedte even groot is als die van het huidige PS5-model om ruimte te bieden aan hogere prestatiespecificaties. Spelers kunnen een Ultra HD Blu-ray Disc Drive toevoegen of de consolehoezen verwisselen zodra deze beschikbaar zijn.

De PS5 Pro past perfect binnen de PS5-productfamilie en is compatibel met de PS5-accessoires die momenteel verkrijgbaar zijn, waaronder PlayStation VR2, PlayStation Portal, DualSense Edge, Access-controller, Pulse Elite en Pulse Explore. De gebruikersinterface en netwerkservices blijven ook hetzelfde als PS5.

De PS5 Pro-console is deze feestdagen verkrijgbaar voor een adviesprijs (MSRP) van 699,99 USD, 699,99 GBP, 799,99 EUR en 119.980 JPY (inclusief btw). Elke PS5 Pro wordt geleverd met een 2 TB SSD, een DualSense draadloze controller en een vooraf geïnstalleerde versie van Astro’s Playroom. De PS5 Pro is verkrijgbaar als disc-loze console, met de optie om de momenteel verkrijgbare Disc Drive voor de PS5 apart aan te schaffen.

De PS5 Pro wordt gelanceerd op 7 november 2024 en is verkrijgbaar bij deelnemende retailers en rechtstreeks bij PlayStation op direct.playstation.com. Voorbestellingen beginnen op 26 september 2024.

Onze PS5-reis zou niet mogelijk zijn zonder de miljoenen spelers die ons door de jaren heen hebben gesteund en hun liefde voor games met ons hebben gedeeld. Welke consoleoptie spelers ook kiezen, of het nu PS5 of PS5 Pro is, we willen iedereen de allerbeste game-ervaring bieden die past bij hun behoeften.

Bronnen: Techpowerup

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *