Sponsor

HTC VIVE lanceert VIVE Focus Vision XR Headset voor games

Onze nieuwsberichten zijn gebaseerd op de laatste actualiteiten en persberichten.
Elias Door Elias Nieuws
Het officiële persbericht

HTC VIVE, wereldwijd marktleider op het gebied van hoogwaardige XR-oplossingen, lanceert vandaag de nieuwe geavanceerde headset VIVE Focus Vision. De nieuwe Extended Reality (XR) headset is de nieuwste in de zeer populaire VIVE Focus-serie van HTC VIVE, met een hoop aan verbeteringen en nieuwe functies om gamers en zakelijke gebruikers de best mogelijke meeslepende ervaring te bieden voor PCVR en standalone gaming, maar ook voor Location-Based Experiences (LBE), industriële training, samenwerking en mixed reality-toepassingen.

“VIVE Focus Vision geeft je het beste van twee werelden, met uitstekende standalone mogelijkheden en DisplayPort-modus ondersteuning voor visueel verliesvrije PCVR-ervaringen," zegt Shen Ye, Global Head of Product bij HTC VIVE. “Nu kunnen pc-gamers dezelfde high-end headsets die worden gebruikt in VR-arcadehallen in huis halen. We tillen alles naar een hoger niveau met ingebouwde eye-tracking, stereokleur passthrough camera’s voor diepte-correcte Mixed Reality, en zelfs een infrarood sensor voor verbeterde handtracking bij weinig licht."

VIVE Focus Vision neemt het populaire VIVE Focus 3 platform en breidt het uit met belangrijke updates in visuals en comfort, evenals verbeteringen in operationele efficiëntie en het delen van headsets voor multi-user scenario’s. Dergelijke multi-user setups zijn populair bij bedrijven zoals VR arcades en training van werknemers in de gezondheidszorg, defensie, financiën, productie en andere sectoren.

VIVE Focus Vision beschikt over DisplayPort-modus voor PCVR, waardoor visuals zonder kwaliteitsverlies mogelijk zijn door de headset rechtstreeks aan te sluiten op een grafische kaart van een pc. Met DisplayPort kunnen zowel gamers als zakelijke gebruikers genieten van content precies zoals de ontwikkelaars het bedoeld hebben, zonder kwaliteitsverlies. Dit is perfect voor PCVR-gamers die SteamVR-gamecollecties hebben, maar ook voor bedrijfsorganisaties die een krachtige meeslepende ervaring willen leveren.

VIVE Focus Vision heeft auto-IPD aanpassing met geïntegreerde eyetracking, zodat gebruikers de headset gemakkelijk kunnen delen met vrienden, familie en collega’s, en het past automatisch de interpupilaire afstand van de lenzen aan voor kristalheldere beelden, elke keer weer. Auto-IPD is ook perfect voor omgevingen met een hoog gebruikersverloop, zoals LBE’s en trainingsevenementen.

Twee kleurencamera’s aan de voorkant maken stereoscopische passthrough mogelijk, zodat gebruikers de wereld kunnen zien met een natuurlijke diepteperceptie terwijl ze de headset dragen, wat Mixed Reality ervaringen nog realistischer maakt. De VIVE Focus Vision heeft een vernieuwd koelsysteem, wat zorgt voor zeer comfortabele sessies. Het heeft ook een ingebouwde sub-batterij om het apparaat tot 20 minuten aan de gang te houden tijdens het verwisselen van batterijen, zodat gebruikers nooit hun plaats verliezen in een XR-ervaring.

Enkele opvallende kenmerken zijn:
  • Ingebouwde eyetracking en gemotoriseerde auto-IPD aanpassing
  • DisplayPort-modus voor verbluffende, visueel verliesvrije PCVR-ervaringen
  • Dubbele 16MP kleurencamera’s voor stereoscopische full color passthrough
  • Tot 120 graden FOV en 90 Hz verversingssnelheid. Ondersteuning voor 120 Hz verversingssnelheid via DisplayPort-modus komt eind 2024.
  • Gecombineerde 5k resolutie voor beide ogen
  • Dieptesensor voor scèneherkenning
  • Infrarood sensor voor verbeterde tracking bij weinig licht

Pre-orders voor de VIVE Focus Vision zijn open van 18 september tot 17 oktober 2024. Pre-orders ontvangen een VIVE Wired Streaming Kit voor DisplayPort-modus ter waarde van USD 149 gratis. Daarnaast kunnen kopers van de VIVE Focus Vision kiezen uit een van de drie populaire gamebundels als gratis pakket.

Bronnen: TechPowerUp

LABELS:
Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *