Sponsor

Sony lanceert de INZONE M10S – nieuwe OLED gaming monitor ontwikkeld in samenwerking met Fnatic

Onze nieuwsberichten zijn gebaseerd op de laatste actualiteiten en persberichten.
Elias Door Elias Nieuws
Het officiële persbericht

Sony heeft vandaag zijn INZONE-gaminguitrusting uitgebreid met de INZONE M10S - een 27-inch OLED gamingmonitor die de game verandert met een superhoge verversingssnelheid van 480 Hz, een responstijd van 0,03 ms en een QHD-resolutie. De INZONE M10S is ontwikkeld in samenwerking met het toonaangevende esportsteam Fnatic en is klaar voor toernooien dankzij een 24,5-inch speelmodus en nieuwe FPS Pro-modi. Sony introduceert ook de INZONE M9 II - een update van de 4K HDR gamingmonitor met backlight scanning toegevoegd om de bewegingshelderheid te verbeteren.

Een ultrasnelle verversingssnelheid tot 480 Hz en 0,03 ms elimineert bewegingsonscherpte en zorgt voor de allerbeste bewegingshelderheid in QHD 1440p resolutie zodat je vijanden snel en nauwkeurig kunt volgen. De unieke zelfoplichtende OLED-pixels reageren sneller dan LCD-panelen en leveren een 0,03 ms scherpe respons waar LCD-schermen simpelweg niet aan kunnen tippen. Bovendien geeft de QHD ongeveer 1,8 keer de resolutie van FHD weer, wat betekent dat je op grotere afstand kunt aanvallen en winnen.

Klaar voor toernooien

In nauwe samenwerking met Fnatic-profspelers combineert de INZONE M10S Sony’s ervaring in het maken van eersteklas schermen met de expertise en kennis van professionele gamers. De INZONE M10S is ontworpen voor beeldkwaliteit, ergonomie en prestatieverbeterende modi om de ultieme toernooimonitor te creëren.

De INZONE M10S heeft een 24,5-inch modus die games weergeeft met een 1:1 resolutie van 1332p, met een verversingssnelheid tot 480 Hz. Spelers kunnen ook lagere resoluties selecteren, waaronder 1080p, ideaal voor esports en spelers die bekend zijn met 24,5-inch 1080p monitoren. De beeldschermpositie kan gecentreerd of uitgelijnd worden, met een perfect zwart randgebied om de focus te verbeteren. Daarnaast zijn er twee nieuwe unieke beeldmodi speciaal voor FPS-gameplay om tegenstanders sneller te herkennen met een scherper beeld en meer bewegingshelderheid. FPS Pro+ is nauwkeurig afgestemd met het Fnatic VALORANT team en maximaliseert de prestaties in de strijd door de beeldhelderheid verder te optimaliseren, gebruikmakend van de hoge reactietijden en het ongeëvenaarde contrast dat uniek is voor OLED. De FPS Pro-modus stimuleert de beeldkenmerken van LCD-monitoren met TN-panelen die doorgaans worden gebruikt in professionele toernooien.

Ontwerp geoptimaliseerd voor gameplay

De compacte voet van de monitor, die in samenwerking met Fnatic is ontworpen, heeft een diameter van 159 mm en een kenmerkende platte, dunne voet van 4 mm, wat zorgt voor gamingcomfort terwijl de ruimte op het bureau voor een groot aantal toetsenbord- en muisconfiguraties wordt gemaximaliseerd. Met de INZONE M10S kunnen spelers een gekanteld toetsenbord en een grote gaming muismat rond of onder het beeldscherm plaatsen.

Beeldkwaliteit

Met de INZONE M10S zijn kleuren in de gamewereld levendig en zwart oneindig, met een breed kleurengamma van DCI-P3 98,5% en vloeiende 10-bits gradatie. En met 1300 nits piekhelderheid dankzij Micro Lens Array+ technologie en DisplayHDR True Black 400 komt elke scène tot leven.

Ontwikkeld met Fnatic

Sony’s samenwerking met Fnatic heeft zich sinds de start in 2023 verder ontwikkeld en heeft geresulteerd in de INZONE M10S, een gamingmonitor die is ontworpen voor professionals en toekomstige professionals. Het ontwikkelingsproces omvatte ideatie- en playtestsessies op verschillende locaties.

“Dat we vanaf het begin met Sony aan het product hebben kunnen werken, is heel belangrijk. Ik kijk ernaar uit om erop te spelen," zei Jake ‘Boaster’ Howlett van het VALORANT-team van Fnatic. “Ik ben een grote fan van FPS Pro+ omdat het me in staat stelt om de agenten duidelijker te zien dan ik handmatig zou kunnen doen."

Timofey ‘Chronicle’ Khromov, ook van het Fnatic VALORANT team, gaf commentaar: “Ik heb gewerkt aan de ontwikkeling van de INZONE M10S en ik ben blij dat ik iets heb kunnen bijdragen aan de verbetering van de producten. Een OLED-monitor is de beste oplossing voor mij, met een responstijd van nul en een reeks zeer goede kleuren, het geeft me geen excuses voor slechte prestaties! Dit is het eindspel voor gamingmonitoren."

Belangrijkste kenmerken INZONE M10S:
  • 27-inch QHD 1440p OLED-beeldscherm
  • 480 Hz vernieuwingsfrequentie
  • 0,03 ms responstijd
  • DisplayHDR True Black 400
  • Warmteafvoer op maat
  • Verstelbare standaard met hoogte-, kantel- en draaibare opties
  • DisplayPort 2,1 en HDMI 2.1
  • NVIDIA ® G-SYNC ® compatibel
De officiële monitor voor de Apex Legends Global Series

Sony is verheugd een sponsorovereenkomst aan te gaan met Electronic Arts (EA) om bij te dragen aan hun toonaangevende wereldwijde esports-toernooi, de Apex Legends Global Series (ALGS). Vanaf de ALGS Year 4 Championships die in januari 2025 in Japan worden gehouden, willen we uitzonderlijke ondersteuning bieden voor de offline toernooien van de ALGS door INZONE M10S te leveren als officiële toernooimonitoren. Dit partnerschap is een belangrijke mijlpaal voor ons en we zijn klaar om deze spannende uitdaging aan te gaan.

“Elke seconde en elk frame is belangrijk in esports, en nu er zoveel op het spel staat in de aanloop naar het ALGS Year 4 Championship in Sapporo, Japan, is het belangrijk dat we onze concurrenten uitrusten met technologie van de hoogste kwaliteit", zegt Monica Dinsmore, Senior Director of Esports and Ventures Brand, EA. “Daarom zijn we verheugd om samen te werken met Sony om de ALGS-toernooien te voorzien van hun toonaangevende INZONE M10S-monitor, zodat iedereen op de top van zijn kunnen kan spelen."

INZONE M9 II

Sony heeft ook een verbeterde 4K gamingmonitor aangekondigd, de INZONE M9 II. De INZONE M9 II introduceert backlight scanning dat de helderheid van bewegingen verbetert en biedt een meeslepende game-ervaring met een contrastrijke 4K-monitor die de full array local dimming-technologie van Sony’s gerenommeerde BRAVIA TV-serie bevat. De belangrijkste kenmerken van de INZONE M9 II zijn:

  • 27-inch 4K UHD IPS-beeldscherm
  • 160 Hz vernieuwingsfrequentie
  • Full array lokaal dimmen
  • Scantechnologie voor achtergrondverlichting
  • 750 nits piekhelderheid
  • WeergaveHDR 600
  • Breed kleurenspectrum DCI-P3 95%
  • 1ms responstijd
  • Verstelbare standaard met hoogte-, kantel- en draaibare opties
  • DisplayPort 2.1 (meegeleverde kabel is 1.4) en HDMI 2.1
  • Perfect voor PlayStation®5
  • Compatibel met NVIDIA® G-SYNC®

Aandacht voor het milieu

Sony zet zich in om de impact van zijn producten en praktijken op het milieu te beperken. De INZONE M10S en INZONE M9 II gaming-monitoren zijn niet alleen robuust ontworpen, maar ook met het milieu in gedachten. De INZONE M10S gebruikt geen kussens van voorgevormd schuim2 en heeft ook een modus voor laag energieverbruik3.

Prijzen en beschikbaarheid
Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *