Sponsor

Aanbod RTX 3070 beperkt; slechts 7,4% van vraag RTX 3000 voldaan?

Hardware nieuws, pc

Middels het Duitse Proshop komen we meer te weten over het aanbod van RTX 3000-kaarten. De bron deelt een significant aantal cijfers omtrent de RTX 3080, RTX 3090 en aankomende RTX 3070. Zo zien we dat het bedrijf slechts aan een klein gedeelte van de vraag naar die kaarten kan voldoen. Dit simpelweg vanwege een zéér beperkte levering vanuit fabrikanten.

Kijkende naar de tabellen, dan wordt zichtbaar dat vooralsnog aan 6,7% van bestellingen voor de RTX 3070 voldaan wordt. Die kaart gaat op 29 oktober een lancering tegemoet, waarvan een betere beschikbaarheid werd verwacht dan de RTX 3080 en RTX 3090. Dit omdat de RTX 3070 een goedkopere uiting is, waarbij een succesvollere yield en hogere productie veelal mogelijk is.

Anderzijds wordt voor de GPU van alle kaarten het nieuwe 8nm-proces van Samsung gebruikt, dus daar zal productie en opvolgend de levering ongetwijfeld van afhankelijk zijn. Het is dan ook niet verrassend dat Nvidia eerder heeft gedeeld dat de tekorten tot 2021 aanhouden. Dit mede, zoals Jensen Huang aangeeft, omdat de vraag naar RTX 3000 vele malen hoger is dan Nvidia oprecht deed verwachten.

Al met al, op basis van het aanbod van de RTX 3070, RTX 3080 en RTX 3090, kan op dit moment slechts 7,4% van alle vraag voldaan worden door Proshop. De webshop zou dolgraag meer kaarten willen leveren, zoals zichtbaar aan het aantal uitstaande bestellingen bij fabrikanten, maar de levering is er gewoonweg nog niet. Kortom, ook voor de RTX 3070 moeten verwachtingen getemperd worden.

Bron: Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid