Sponsor

ADATA werkt aan DDR5-geheugen voor Intel Alder Lake

Hardware nieuws, pc

Eind 2021 gaan we de komst tegemoet van DDR5-geheugen, waarvan we vorig jaar al de specificaties mochten krijgen. Logischerwijs zijn diverse fabrikanten hard aan het werk om hun DDR5-geheugen klaar te stomen voor een lancering, waaronder TeamGroup. Naast die partij laat ook ADATA van zich horen, om precies te zijn dat de fabrikant werkt aan de optimalisatie van haar DDR5-geheugen voor Intel’s aankomende Alder Lake-S-processoren.

Zodoende werkt ADATA momenteel samen met MSI en Gigabyte om stabiliteit en optimale snelheden te garanderen. Zo heeft ADATA geheugenkits in de planning met een capaciteit tot wel 64 GB per module en een doorvoersnelheid tot 8400 MT/s. In de praktijk betekent dat een snelheid van 4200 MHz. Samen met de zojuistgenoemde fabrikanten is ADATA haar kits en modules dus klaar aan het stomen voor onder andere Intel’s toekomstige platformen.

Nou is Intel logischerwijs niet de enige partij, want ook AMD zal naar verwachting een nieuwe processorreeks lanceren. Zo mogen we eind 2021 wellicht Ryzen 6000 verwachten, ofwel een sprong vanuit beide kampen naar DDR5-geheugen. In ieder geval mogen we bij deze zeker zijn dat Intel Alder Lake van dergelijk geheugen gebruik zal maken. Op verdere informatie moeten we voorlopig nog even wachten natuurlijk.

Bron: Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid