Sponsor

Ajax Systems onthult camera’s, software-updates en meer

In dit nieuwsbericht lees je onze visie op het laatste nieuws aangaande actualiteiten en persberichten.
Jonah Door Jonah Hardware
Ajax Rule Your Space
Ajax TurretCam, BulletCam en DomeCam Mini

Onlangs heeft Ajax Systems, een fabrikant waarvan we diverse beveiligingsapparatuur hebben gereviewd, een sluw aan nieuwe producten onthuld tijdens haar laatste Special Event. Dat bestaat o.a. uit drie camera’s: de TurretCam, BulletCam en DomeCam Mini. Dit betreft een nieuwe productgroep voor Ajax, die integreert met de bestaande software. Daarbij kunnen objecten herkend worden, zoals mensen, dieren en voertuigen, zodat enkel de belangrijkste momenten opgenomen worden bij detectie.

Voor opslag en beheer van video-opnames introduceert Ajax haar eigen NVR (network video recorder) met archivering en streaming. Deze integreert met het VMS (video management system) van Ajax. Daarin wordt ondersteuning geboden voor een scala aan IP-camera’s, met nu dus ook een drietal vanuit Ajax zelf. De NVR is beschikbaar met acht kanalen voor € ~405 of zestien kanalen voor € ~623 en maakt gebruik van JetSparrow, een videostreamingtechnologie van Ajax zelf met TLS-encryptie.

Specificaties en features

Elke camera kan voorzien worden van een lens naar keuze met een gewenste kijkhoek en resolutie. Voor alle camera’s bestaat dat qua resolutie uit 5 MP (2880 × 1620) of 8 MP (3840 × 2160 px) en voor de kijkhoek heb je de keuze tussen 2,8 mm (100-110°) of 4 mm (75-85°). Daarmee bestaat het uit vier configuraties per camera. Afhankelijk van de gekozen resolutie ligt de prijs voor de camera’s tussen de € 260 en 300. Daarmee liggen ze aan de betaalbaardere kant binnen het spectrum van professionele beveiligingscamera’s.

Om de specificaties verder op te sommen: het betreffen bedrade infraroodcamera’s van een compacte aard, ze komen met een IP65-certificering en ze zijn alle drie voorzien van een versnellingsmeter en microfoon. Daarnaast zijn de camera’s NDAA Compliant, wat betekent dat ze geen verbannen componenten of circuits gebruiken. Mocht je meer informatie behoeven omtrent de camera’s, dan kan je terecht op de desbetreffende productpagina’s van de TurretCam, BulletCam en DomeCam Mini.

Ajax Space en ecosysteem

Met de onthulling van camera’s heeft Ajax ook haar ‘Spaces’ getoond. Met een dergelijke ‘Space’ kan je een virtueel overzicht maken van apparaten, die met de Ajax-app ingesteld en beheerd kan worden. Daarmee kan een Space fungeren als beveiligingssysteem, cameratoezicht (CCTV) of beiden. Aan het einde van 2023 worden alle Ajax Hubs automatisch overgezet naar Spaces.

KeyPad TouchScreen, Yale en SIM

Tenslotte heeft Ajax nog meer zaken onthuld, zoals haar KeyPad Touchscreen. Zoals de naam hint, betreft het een nieuwe versie van de Ajax Keypad met een touchscreen. Daarnaast is er een integratie onthuld met de slimme deursloten van Yale, vooralsnog bestaande uit de Linus, Doorman V2N/Classic en Doorman L3S. Als laatste om hier te delen, heeft Ajax haar eigen SIM-kaart het leven ingeroepen, die meegeleverd kan worden bij een Ajax Hub en daar specifiek voor ingesteld is.

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *