Sponsor

Alle aftermarket Radeon RX 6800 en RX 6800 XT-kaarten op een rij

Hardware nieuws, pc

AMD heeft de Radeon RX 6000-reeks officieel onthuld – inclusief prijs en releasedatum -, met als uitingen de Radeon RX 6800, RX 6800 XT en RX 6900 XT. Van dat drietal zien we ook versies voorbij komen van fabrikanten, ofwel de zogeheten aftermarket-uitingen. Daarop zijn custom koelers te vinden van fabrikanten en eventueel nog een overklok vanuit de fabriek.

Hoewel de RX 6800 XT en RX 6800 per 25 november zijn gelanceerd, zal de beschikbaarheid waarschijnlijk pas in 2021 een daadwerkelijk feit zijn. Zo zijn er al meldingen van slechte bevoorrading bij retailers van de reference-editie vanuit AMD zelf. Op 8 december lanceert AMD nog de Radeon RX 6900 XT en daar gaan we eveneens aftermarket-uitingen van zien.

Hieronder is in ieder geval het momenteel bekende overzicht te vinden, van alle fabrikanten én alle varianten die naar verwachting zullen verschijnen in Europa.

ASRock – Challenger Pro, Phantom Gaming D en Taichi X
Asus – ROG Strix LC, ROG Strix en TUF
Gigabyte – AORUS MASTER en XT GAMING
MSI – GAMING X TRIO en GAMING TRIO
PowerColor – Red Devil en Red Dragon
Sapphire – Nitro+
XFX – Speedster MERC319

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid