AMD A520-chipset lanceert mede in september, aldus DigiTimes

Hardware nieuws, pc

Eerder deze week deed het gerucht de ronde dat we in september de lancering van AMD’s Ryzen 4000-reeks gaan meemaken. Dat gerucht lijkt aannemelijker te worden, want DigiTimes geeft aan dat we in diezelfde maand ook het A520-platform mogen verwachten. Deze is logischerwijs bestemd voor de budgetreeks aan moederborden binnen de 500-serie aan chipsets.

Dit gerucht is volgens DigiTimes afkomstig van een bron bij ASMedia, de fabrikant verantwoordelijk voor de productie van AMD’s chips. Zo duidt diezelfde bron aan dat AMD reeds orders heeft geplaatst voor de 600-serie aan chipsets. De onthulling van het 600-platform zou later dit jaar plaats moeten vinden. Ondertussen verwacht ASMedia met het huidige succes en de toekomstplannen van AMD een aanzienlijke winst te maken.

PCI Express 4.0 op A520?

Logischerwijs resteert na het lezen van dit gerucht een logische vraag. Zal dit budgetplatform ook nog ondersteuning bieden voor PCIe 4.0? Zo zagen we bij het B550-platform wél ondersteuning voor die technologie, maar dan in verminderde vorm. De kans is hierbij dus groot dat we geen PCIe 4.0 gaan zien op A520-moederborden.

Dat zou het platform minder aantrekkelijk kunnen maken, maar A520 speelt dan nog wel een rol op het gebied van toekomstige compatibiliteit. Zo zien we toch nog ondersteuning voor Ryzen 4000 op B450 en X470-moederborden, na de nodige kritiek vanuit de community, maar nieuwere processoren op basis van de Zen 3-architectuur vereisen als minimum een moederbord met een 500-chipset.

Althans, dat is het vooruitzicht dat we vooralsnog hebben. Wellicht dat AMD hier nog op terugkomt, gezien de langdurige ondersteuning die het bedrijf normaal gesproken biedt en de recentelijke feedback die men natuurlijk heeft ontvangen. Meest waarschijnlijk krijgen we hierover meer te horen wanneer het bedrijf haar 600-chipset en toekomstige plannen doet onthullen.

Bron: Tom’s Hardware

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid