AMD belooft voorraad voor lancering van Radeon RX 6000

Hardware nieuws, pc

Afgelopen week is voor velen een teleurstellende geweest, want de beschikbaarheid van de RTX 3080 én RTX 3090 is zéér beperkt gebleken. Liefhebbers die getracht hebben om de kaarten aan te schaffen, hetzij via Nvidia of board partners, zagen binnen enkele seconden een ‘uitverkocht’-knop. Dat heeft een begrijpelijk zure smaak achter gelaten en er begint een vrees op te komen dat AMD’s aankomende Radeon RX 6000-reeks dezelfde problemen zal ervaren.

Zodoende wist een twitteraar 10 dollar te wedden met Frank Azor, Chief Architect of Gaming Solutions bij AMD, dat het rode kamp ook een ‘paper launch’ tegemoet gaat. Dat wil zeggen dat een product wordt aangekondigd, maar pas op een latere datum écht geleverd wordt. Overigens is het belangrijk om op te merken dat dit niet het geval is bij RTX 3000, want fabrikanten hebben via diverse media hun voorraden kunnen bevestigen.

Op de tweet wist Frank Azor te reageren met een simpel antwoord:

Voldoende voorraad?

De beste man heeft dus het volste vertrouwen in de lancering van de Radeon RX 6000 en dat deze niet onder de ‘papieren’ categorie zal vallen. Hoewel dit een fijne bevestiging oogt, wordt de lancering door vrij veel factoren beïnvloed. Prominente voorbeelden daarvan zijn de toekomstige beschikbaarheid vanuit Nvidia’s kant en de prestaties die AMD zal leveren met RDNA 2.

Uiteindelijk mogen liefhebbers over een maand daadwerkelijk ervaren of AMD voldoende kan leveren. In ieder geval belooft het rode kamp van te voren al meer dan Nvidia kon doen, want laatstgenoemde wist vòòr de lancering van RTX 3000 al te waarschuwen dat een goede aanlevering pas vanaf 2021 verwacht mag worden.

Bron: Twitter

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid