AMD bevestigt komst RDNA 2 als eerste voor pc

Hardware nieuws, pc

Gisteren wisten we nieuws te delen omtrent de ontdekking van Sienna Cichlid, de bijzondere codenaam voor een nieuwe videokaart van AMD. Er bestaat een grote kans dat dit “Big Navi” betreft; AMD’s aankomende vlaggenschip op basis van de nieuwe RDNA 2-architectuur. Het gebruik van die architectuur zullen we niet alleen zien voor videokaarten. Ook de aanstormende PlayStation 5 en Xbox Series X zullen daar gebruik van maken.

Waar we vandaag dan bevestiging van mogen krijgen, is dat de lancering van RDNA 2 als eerste plaats zal vinden voor de pc. Tot op heden was hier een onduidelijkheid over en werd vermoed dat de architectuur als eerste op de markt zou komen via de nieuwe consoles. Dit blijkt dus niet het geval te zijn, waardoor we ons later dit jaar mogen verheugen op de nieuwe videokaarten van AMD.

Big Navi als eerste?

De bevestiging is overigens afkomstig van David Kumar, de Chief Technical Officer van AMD. Tijdens een conferentie wist hij het een en ander te delen over RDNA 2. Namelijk dat deze gekenmerkt zal worden door “Big Navi”, die als eerste zal verschijnen. De beste man beschrijft deze als een “halo product” voor de “ultra-enthusiast gaming market”.

Kortom, Big Navi is bestemd om te strijden met het huidige vlaggenschip van Nvidia, de RTX 2080 Ti, en allicht zelfs de RTX 3000-reeks. Dat gevecht vindt in ieder geval plaats op prestatiegebied, al moeten we dat nog even afwachten. In ieder geval krijgt AMD gelijke kansen dankzij de ondersteuning van raytracing. Een feature die tot nu toe alleen nog te vinden is bij Nvidia.

Goedkopere videokaarten

Naast een vlaggenschip wordt het gebruik van RDNA 2 ook bevestigd in goedkopere segmenten. Dit zelfs tot aan de APU’s van AMD. Het doel is mede om nieuwe, betaalbare videokaarten op de markt te brengen. Of we dat ook aan het einde van het jaar mogen meemaken, is nog niet helemaal duidelijk. Daar zullen we dus nog even op moeten wachten.

Bron: Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid