AMD Big Navi komt met 5120 Stream Processors?

Hardware nieuws, pc

Een volgende reeks aan informatie omtrent AMD’s aankomende Big Navi-videokaart is de wereld in gekomen. Dit ten eerste dankzij de twitteraar Komachi, die het aantal Compute Units heeft berekend voor de Navi 21-GPU. Die specifieke GPU betreft meest waarschijnlijk Big Navi, het aanstormende vlaggenschip op basis van AMD’s RDNA 2-architectuur. Teruggrijpend op de Compute Units; daarvan zouden we er dus 80 moeten verwachten.

Dat aantal resulteert in een totale hoeveelheid Stream Processors van 5120, ofwel 80 maal 64 (64-bit data). Dat betreft een flinke verhoging ten opzichte van de 3.840 en 4.096 Stream Processors in de Radeon VII en RX Vega 64 respectievelijk. Kortom, AMD lijkt met de aankomende generatie een flinke sprong te gaan maken.

Of Navi 21 dan daadwerkelijk Big Navi betreft, is nog niet duidelijk. Dat maakt het ook lastig in te schatten hoeveel Compute Units, en daarmee Stream Processors, we kunnen verwachten op de betaalbaardere RDNA 2-videokaarten. Zo zullen de RDNA 2-GPU’s van de Xbox Series X en PlayStation 5 respectievelijk met 52 en 36 Compute Units geleverd gaan worden, ofwel 3.328 en 2.304 Stream Processors.

Uiteraard is het aantal Stream Processors niet de enige factor die prestaties bepaalt. De snelheid is tevens een factor, waarbij de PlayStation 5 bijvoorbeeld op 2300+ MHz opereert, terwijl de Xbox Series X de 1800 MHz ontstijgt. In ieder geval wordt verwacht dat de RDNA 2-GPU’s voor de pc-markt minstens 1700 MHz zullen halen.

Vergelijking

Om de volledige lijst met specificaties op een rijtje te zetten, én wat duidelijkheid te creëren, heeft twitteraar _rogame een tabel opgesteld. Het lijstje laat als eerste de Navi 21-GPU zien en de herhaaldelijk gelekte specificaties. Hieronder is de tabel te vinden, waarmee een vergelijking wordt gemaakt met andere GPU’s.

AMD Big Navi 21 tabel specificaties

Bron: Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid