Sponsor

AMD FidelityFX Super Resolution lanceert vermoedelijk in 2e kwartaal

Hardware nieuws, pc

Tijdens haar onthulling van de Radeon RX 6000-reeks wist AMD dieper in te gaan op softwarematige ondersteuning. De features daarbij, bekend als FidelityFX, bieden onder andere de mogelijkheid voor DirectX Raytracing. Daarnaast zal het pakket aan features uitgebreid worden met Super Resolution, AMD’s tegenhanger van Nvidia’s DLSS (Deep Learning Super Sampling). Echter zijn sindsdien wat maanden verstreken en heeft AMD nog geen releasedatum geprikt voor deze belangrijke feature.

Als we dan het Hongaarse Prohardvare mogen geloven, dan zou Super Resolution in de planning staan voor de lente, ofwel het tweede kwartaal. Daarbij duidt de bron aan dat we vanaf maart pas, op z’n allervroegst, meer mogen horen van AMD omtrent dit onderwerp. Daarnaast zou AMD niet alleen focussen op Super Resolution, maar ook op Radeon Boost. Laatstgenoemde past de resolutie dynamisch aan op basis van de beweging op het scherm.

Nou is Radeon Boost een bestaande technologie, maar met de grote driverupdate zou de werking daarvan verbeterd worden. Dit dan door enkel de bewegende elementen van het scherm qua resolutie te schalen en de statische elementen intact te laten. Zéér handig voor de liefhebbers van first-person shooters natuurlijk. In samenhang met Super Resolution zal AMD dan de strijd aangaan met Nvidia’s succesvolle en inmiddels bewezen DLSS.

Bron: Videocardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid