Sponsor

AMD herbevestigt Zen 5-gebaseerde Ryzen-processoren voor 2024

Onze nieuwsberichten zijn gebaseerd op de laatste actualiteiten en persberichten.
Jonah Door Jonah Hardware

Tijdens CES 2024 wist Intel te bevestigen dat haar nieuwe processoren nog steeds gepland staan voor 2024. Voor AMD geldt nu hetzelfde, want een vertegenwoordiger van het bedrijf wist te herbevestigen dat Ryzen-processoren op basis van de Zen 5-architectuur in de tweede helft van 2024 verschijnen. De bevestiging komt van een AMD-vertegenwoordiger tijdens de winstbespreking die AMD eerder deze week heeft gehouden. Dat deelde Paul Alcorn, redacteur bij Tom’s Hardware, op X met een tweet.

Nou kan de komst van Zen 5 verwijzen naar de desktopreeks Granite Ridge of naar de mobiele reeks Strix Point. Meest waarschijnlijk kijken we naar nieuwe desktopprocessoren, al wist AMD-presidente Lisa Su te bevestigen dat EPYC-processoren op basis van Zen 5 óók zullen verschijnen in de tweede helft van 2024. In ieder geval zouden Ryzen X3D-processoren op basis van de Zen 5-architectuur pas tijdens CES 2025 onthuld worden, volgens een tweet van bekende lekker Kepler.

Of een potentiële ‘Ryzen 9000’ voor de desktop in 2024 arriveert, moeten we dus gaan ontdekken. De kans is in ieder geval vrij groot, gezien de komst van nieuwe architecturen historisch gezien samengaat met een sluw aan nieuwe desktopprocessoren. Het zou ook een ideaal moment zijn om direct de strijd aan te gaan met Intel. Voor nu heeft AMD deze week haar eerste desktopprocessoren met een NPU (Neural Processing Unit) gelanceerd, de AI-gefocuste Ryzen 8000G-reeks.

Bron: VideoCardz

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *