Sponsor

AMD Radeon Adrenalin 21.4.1 met AMD Link beschikbaar

Driver nieuws, pc

Het is tijd voor een nieuwe AMD Radeon Adrenalin-driver en dit geval mag versie 21.4.1 aan de beurt zijn. Deze brengt een aantal leuke toevoegingen met zich mee, waaronder AMD Link. Met dat nieuwe onderdeel is het mogelijk om je desktop én hele games te streamen naar andere pc’s. Ofwel, het is met AMD Link mogelijk om op andere computers te gamen of een desktop te beheren, mits ze een Radeon-videokaart bezitten. Handig voor bijvoorbeeld de laptopeigenaren onder ons.

Met AMD Link introduceert het rode kamp ook de nieuwe “Link Game”-feature. Daarmee is het mogelijk om te verbinden met iemand en op afstand games te spelen met lokale multiplayer en/of splitscreen-functionaliteit. Met deze Adrenalin-release focust AMD zich dus op streaming en dat is mede zichtbaar aan de verbeteringen die daarvoor zijn doorgevoerd. Zo dient de kwaliteit verbeterd te zijn en is het nu mogelijk om tot een 4K-resoluatie en 144 frames per seconde te streamen.

Verder zijn er allerlei verbeteringen doorgevoerd in de user interface; o.a. voor de zoekfunctionaliteit, kleurprofielen, opnemen en streamen, tuning van prestaties en nog meer. Een laatste, opvallende toevoeging in deze driver is AMD Crash Defender. Die dient data te beschermen in het geval van een crash, BSOD of dergelijke kwestie.

Conform de verwachting is de nieuwe Adrenalin-driver te downloaden via de officiële website. Daar kan je logischerwijs ook terecht voor alle informatie omtrent de driver, waaronder de verholpen problemen en problemen die vooralsnog onopgelost, doch bekend blijven. Voor meer informatie omtrent AMD Link kan je eveneens terecht op de desbetreffende informatiepagina.

Bron: AMD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid