Sponsor

AMD Radeon RX 6600 XT verschijnt in augustus?

Hardware nieuws, pc

Het zou volgende maand zover kunnen zijn, want geruchten wijzen op een kortstondige lancering van de Radeon RX 6600 XT. De vermoedelijke prijs van die kaart zou 400,- dollar betreffen, waardoor AMD eindelijk kan mikken op het prijspunt van Nvidia’s RTX 3060/3060 Ti. De informatie is afkomstig van YouTuber Coreteks, die mede de releaseperiode aanduidt: medio augustus. Of we naast de Radeon RX 6600XT ook gelijk de Radeon RX 6600 gaan zien, is vooralsnog onbekend

AMD Radeon RX 6600 XT - Releasedatum augustus - Coreteks

Specificaties en aftermarket

In betrekking tot prestaties van de Radeon RX 6600 XT liggen de verwachtingen rond de GTX 1080 Ti en Radeon RX 5700 XT. Qua geheugen, comform eerder gelekte specificaties, kijken we naar 8 GB aan GDDR6 voor beide kaarten. Dat betreft 4 GB minder dan de Radeon RX 6700-uitingen. Het is echter nog niet duidelijk waar de Radeon RX 6600 qua prestaties valt, maar dat zou rond het niveau van de GTX 1080 kunnen zijn.

Verder zou er geen referentieversie zijn van de kaarten, kortom, er worden direct aftermarket-versies gelanceerd. Fabrikant PowerColor heeft van beide SKU’s al varianten op haar website zichtbaar gehad. Dat dient als mogelijke bevestiging dat de kaarten binnenkort onthuld zullen worden én dat ze dus aftermarket-exclusief zijn. Het concept dat eerder gelekt is, afkomstig van Videocardz, zou enkel voor promotionele doeleinden van toepassing zijn.

AMD Radeon RX 6600 XT

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat AMD meer tijd neemt om opvolgende kaarten te lanceren. Of dit in betrekking is tot of een positief effect heeft op aanlevering kunnen we in het aankomende kwartaal gaan ondervinden. Er is in ieder geval voldoende vraag, al helemaal rond het vermoedde prijspunt van 400,- dollar. De kans is groot dat we in augustus wederom een digitale presentatie van AMD tegemoet gaan met de desbetreffende onthullingen.

Bron: Videocardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid