AMD RDNA 3, ofwel Radeon RX 7000 lanceert op 3 november

Hardware nieuws, pc

Lancering in november

Met de onthulling van Nvidia’s RTX 4000-reeks doet ook AMD informatie delen omtrent haar volgende generatie aan videokaarten. De RDNA 3-reeks zal namelijk volgens Scott Herkelman, vicepresident bij AMD, op 3 november lanceren. Dat wist de beste man te bevestigen middels de onderstaande tweet, waar we vòòr die tijd ergens een officiële onthulling zullen gaan zien. Een exacte onthullingsdatum is vooralsnog onbekend, maar dat zal waarschijnlijk ergens in oktober zijn.

Prestatie per watt

Bij de onthulling van Ryzen 7000 wist AMD al een kleine teaser te geven van RDNA 3. Volgens de rode titaan zou die videokaartgeneratie tot wel 50% efficiënter zijn dan RDNA 2. Dat dankzij het 5nm-proces van TSMC dat gebruikt wordt en de bijbehorende verbeteringen in de architectuur. AMD focust met haar videokaarten én processoren ook op een bepaalde watt/prestatieverhouding, zoals AMD in 2021 reeds deed beloven.

Bron: AMD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid