Sponsor

AMD Ryzen 4000 vermoedelijk uitgesteld naar 2021

Hardware nieuws, pc

Update:
AMD heeft via diverse media en partners het gerucht doen ontkrachten. Het bedrijf heeft Ryzen 4000 nog steeds in de planning staan voor het 4e kwartaal van 2020. Kortom, mocht je plannen hebben voor een upgrade naar die CPU-reeks, dan hoef je deze niet uit te stellen.

Oorspronkelijk bericht:
Volgens de huidige roadmap van AMD mogen we later dit jaar de release van Ryzen 4000 meemaken, gebaseerd op de Zen 3-architectuur. Diverse bronnen hebben de lancering gericht op september of anders oktober, maar volledige zekerheid is er nog niet. Daartegenover staat vandaag een bericht afkomstig van de geruchtenmolen en voor de liefhebbers voorspelt het geen goed nieuws. Zo duidt een bericht van DigiTimes aan dat Ryzen 4000 uitgesteld zou zijn naar begin 2021.

Volgens die bron is dat gerelateerd aan een gebrek aan concurrentie vanuit Intel. Daarnaast zou er vanuit de consument nog teveel vraag zijn naar de Ryzen 3000-reeks. Gezien de lancering van het B550-platform deze maand is dat niet onwaarschijnlijk te noemen. Bovendien heeft DigiTimes zich in het verleden meerdere malen bewezen als een betrouwbare bron. Kortom, dit gerucht kan met iets minder zout dan gewoonlijk genomen worden.

Toch naar 5 nm?

Naast een uitstel om de eerder genoemde redenen, zou het voor AMD ook om productieredenen zijn. Zo kan het uitstel betekenen dat Ryzen 4000 het 7nm-procedé overslaat en direct naar een 5nm-procedé springt. Dat is dan weer overeenkomstig met een eerder gerucht afkomstig van DigiTimes. Een dergelijk besluit brengt voordelen met zich mee voor de prestaties en hitteproductie van de Ryzen 4000-serie, waardoor AMD sterk kan blijven concurreren met Intel’s aankomende Rocket Lake-S-reeks.

Tenslotte gaan we binnenkort de komst van een Matisse Refresh zien, bestaande uit de 3900XT, 3800XT en 3600XT. Met die vernieuwde processoren kan AMD comfortabel blijven concurreren met het blauwe kamp. Desondanks is het gerucht van vandaag conflicterend met de roadmap en eerdere berichtgevingen. Kortom, we zullen nog even moeten afwachten. Zodra we meer weten, laten we dit uiteraard weten.

Bron: Wccftech

2 Reacties
  1. Erik Bruser zegt

    Fake news. Komt gewoon dit jaar.

    bron: https://www.youtube.com/watch?v=c1uY_5BAFAs 11:32

    1. Jonah Knulst zegt

      Klopt! Daarom heb ik het bericht eerder al geüpdatet met het goede nieuws. Dank je wel dat je het deelt. Wordt zeer gewaardeerd!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid