AMD Ryzen 9 4950X gespot met turboklok van 4,9 GHz

Hardware nieuws, pc

De release van AMD’s Ryzen 4000-serie komt steeds dichterbij en dat mag duidelijk worden aan de hand van engineering samples die opduiken. Deze zijn de laatste paar dagen gespot door Igor’s Lab, een bekende en betrouwbare bron binnen de hardwarewereld. Het betreft in dit geval zelfs samples van AMD’s aankomende vlaggenschip: de Ryzen 9 4950X. Waar de sample van gisteren tot wel 4,8 GHz wist te gaan, hanteert de meest recente sample een turboklok van 4,9 GHz.

Daarmee tikt AMD dus bijna de befaamde 5GHz-grens aan, al is dit nog wel met een korrel zout te nemen. Dit omdat kloksnelheden bij vroege engineering samples veelal niet definitief zijn. In ieder geval representeert de snelheid van van 4,9 GHz een sprong van 200 MHz ten opzichte van de Ryzen 9 3950X. In combinatie met het verfijnde 7nm-proces, van de Zen 3-architectuur, belooft de hogere snelheid geheid een degelijke prestatieverbetering.

Diverse samples

Igor’s Lab rapporteert in ieder geval verschillende samples van de Ryzen 9 4950X. De langzaamste sample hanteerde bijvoorbeeld een basissnelheid van 3,6 GHz, met een turboklok van 4,6 GHz. Dat is respectievelijk 100 en 300 MHz lager dan de “gouden” sample. Zodoende is het lastig om te zeggen of hier sprake is van definitieve snelheden.

Volgens de website bevinden de Ryzen 4000-processoren zich al in de B0-stepping. Kortom, de massaproductie gaat binnenkort van start. AMD ligt dus geheel op schema met haar plan om Ryzen 4000 in het vierde kwartaal te lanceren. Of de fabrikant de magische 5GHz-grens gaat behalen, is iets wat we later dit jaar moeten ontdekken.

Bron: Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid