Sponsor

AMD werkt aan overname Xilinx voor 30 miljard dollar

Hardware nieuws, pc

Als we Wall Street Journal mogen geloven, werkt AMD aan een overname van tech-gigant Xilinx voor 30 miljard dollar. Xilinx staat bekend als ‘s werelds grootste producent en ontwikkelaar van FPGA-chips (Field Programmable Gate Array). Deze chips zijn flexibel dankzij de programmeerbaarheid en kunnen gebruikt worden om prototypes van nieuwe chips te testen. Een voorbeeld van een bedrijf met een dergelijke toepassing is Intel.

Logischerwijs is de toepassing daarvan bij AMD eveneens een gegeven iets. Hetzelfde geldt dan voor een overname, waar AMD vanuit een financieel perspectief nu ongetwijfeld toe in staat is. Dit mede te danken aan het succes van de Ryzen-processoren sinds 2018. Dit weet het rode kamp te continueren met de verse onthulling van Ryzen 5000. Kortom, AMD heeft een oog op de toekomst en Xilinx zou daar een grote rol in kunnen gaan spelen.

Daarnaast zal de overname mede een reactie zijn op Nvidia. De groene partij wist dit jaar zowel Mellanox als ARM Holdings over te nemen en dat mede voor indrukwekkende bedragen. Het mag duidelijk worden dat bedrijven zoals Nvidia – en AMD nu – op zoek zijn naar diversificatie. Verder kan de overname van Xilinx assisteren bij het vergroten van AMD’s aandeel in de datacenterindustrie. In de komende jaren gaan we de impact zien van de overnames.

Bron: Wall Street Journal

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid