AMD Zen 3 toch compatibel met B450/X470; lanceert in september?

Hardware nieuws, pc

Recentelijk wisten we de aankondiging van AMD te delen dat het aankomende Zen 3 compatibel zal zijn met X570 en B550-moederborden. Laatstgenoemde verschijnt aankomende maand en zou dus de goedkoopste optie bieden voor een Ryzen 4000-processor in de toekomst. Liefhebbers van het rode kamp waren daar niet over te spreken en hebben daarop kritiek uitgeoefend.

Gelukkig heeft AMD geluisterd naar de feedback en vandaag onthuld dat B450 en X470- toch nog compatibel worden met Zen 3. Dit zal mogelijk zijn met behulp van een optionele BIOS-update. Hier werkt AMD direct voor samen met fabrikanten die de ondersteuning op hun moederborden willen aanbieden. Daarbij merkt AMD wel op dat die BIOS-update de compatibiliteit met andere/oudere processoren vermindert.

Gelekte releasedatum Ryzen 4000

Naast een positieve aankondiging heeft er nog een lek plaatsgevonden van de processoren in kwestie. Zo zou Ryzen 4000, ook bekend met de codenaam Vermeer, in september moeten lanceren. De informatie is afkomstig van Igor’s LAB en VideoCardz, waar nog meer details gedeeld worden omtrent het lek. Uiteraard is alle informatie met een nodige korrel zout te nemen.

Bron: Tom’s Hardware, Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid