Sponsor

AMD Zen 4 en RDNA 3 verschijnen eind 2022?

Hardware nieuws, pc

Hoewel de tekorten van videokaarten (en andere componenten) aanhouden, is de vraag naar de volgende generatie aan hardware duidelijk aanwezig. Dit vooral vanwege de komst van nieuwe technologieën zoals DDR5-geheugen en PCI Express 5.0-ondersteuning. Of we de laatstgenoemde op korte termijn van AMD zien, is vooralsnog een vraag. Met de aankomende Zen 4-architectuur (Raphael) gaan we in ieder geval wel DDR5 en de voordelen daarvan tegemoet.

Vooralsnog ligt de lancering van Zen 4 in 2022, met al langer het vierde kwartaal als vermoeden. Naast dat zou AMD in hetzelfde kwartaal ook mikken op de release van RDNA 3, ofwel de volgende GPU-architectuur. De vermoedelijke processorreeks betreft Ryzen 7000 en de opvolgende videokaartreeks is ongetwijfeld Radeon RX 7000. Gaan we, net zoals in 2020, een gelijktijdige release van processoren en videokaarten meemaken?

Volgens twitteraar Broly_X1, een bekende lekker van informatie, is dat inderdaad het geval. Daarnaast zou RDNA 3 eind 2021 in de eindfase van het designproces belanden. De verwachtingen van de nieuwe videokaarten zijn logischerwijs hoog, want AMD verwees bij RDNA 2 al naar een uitzonderlijk ‘rijpingsproces’. Als RDNA 3 qua prestaties een vergelijkbare sprong maakt, staat Nvidia bij de komst van RTX 4000 een flinke uitdaging te wachten.

Bron: Twitter

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid