Sponsor

AMD Zen 4 komt met geïntegreerde graphics

Hardware nieuws, pc

Eind 2022 gaan we vanuit AMD twee opvolgers tegemoet: RDNA 3 en Zen 4. Van laatstgenoemde krijgen we af en toe alvast een sprenkeltje nieuws en dat zien we vandaag wederom gebeuren. Zo duidt een gelekt document aan dat Zen 4 voorzien zal zijn van geïntegreerde graphics (een iGPU). Dat is natuurlijk een bewuste keuze, gezien het huidige landschap aan voortzettende tekorten. Een iGPU biedt in zulke omstandigheden een tijdelijke back-up/oplossing.

De gelekte pagina is hieronder te zien en overigens het gevolg van een eerdere hack van GIGABYTE. In de tabel wordt een drietal varianten van Zen 4, ofwel socket AM5-processoren aangeduid. In alle gevallen wordt genoteerd dat er sprake is Hybrid GFX Support. Nou hoeft dat niet te betekenen dat élke Zen 4-processor van een iGPU voorzien wordt. Het betekent ongetwijfeld wel dat ook X en non-X-varianten dan graphics aan bord zullen hebben.

AMD Ryzen 7000 RDNA2 iGPU

De aanwezigheid van een iGPU buiten de Embedded en G-serie om betreft voor Ryzen de eerste maal. Of dat invloed zal hebben op factoren zoals prijs, prestaties en hitteproductie valt nog te bezien. Afgezien van dat mogen we, volgens het gelekte document, ook het gebruik van DDR5 verwachten bij AM5. Daarnaast zal één van de varianten ondersteuning bieden voor het toekomstige USB4. Voor welke processoren dat exact weggelegd is, moeten we nog gaan ondervinden.

Bron: VideoCardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid