Asus werkt aan microfoonadapter voor A.I.-Noise Cancelling

Hardware nieuws, pc

Het is niet onbekend dat Asus druk bezig is met noise cancelling-technologie. Het gebruik ervan wisten we recentelijk nog te bespreken in onze review van de Asus ROG Strix Go 2.4. In dat geval betrof het actieve Noise Cancellation, die zijn werk doet middels een toegewijde processor in de headset. In de review wist onze enthousiaste Pim dieper op het onderwerp in te gaan en de effectiviteit ervan te bespreken.

Daarbovenop hanteert die speciale processor een online database aan geluiden, om te bepalen hoe én dan wanneer de Noise Cancellation toegepast moet worden. Dat stukje technologie wenst Asus nu verder uit te breiden naar én toe te passen middels een fysieke adapter, die door het leven zal gaan als de ASUS AI Noise Canceling Mic Adapter.

ASUS AI Noise-Cancelling Mic Adapter

Specificaties

Het betreft in dit geval dus een variant van USB Type-C naar een 3,5 mm jack. Dat moet resulteren in compatibiliteit met vrijwel alle moderne apparaten. Het mag duidelijk zijn dat Asus met deze adapter een grote doelgroep wenst te bereiken. Op de officiële website heeft Asus nog geen complete lijst met ondersteunde apparaten, maar je kan er in ieder geval wel al terecht voor een handjevol aan specificaties.

Daarnaast zal het interessant zijn om te zien hoe deze adapter presteert tegenover Nvidia’s RTX Voice. Voor de leken onder ons: dat betreft een softwarematige toepassing van actieve Noise Cancellation. Echter is deze software alleen nog beschikbaar op de pc. Oh, en dan is er het feit dat deze alleen nog maar werkt met RTX-kaarten van Nvidia. Kortom, dat is een kleinere doelgroep te noemen.

Prijs en beschikbaarheid

Met de AI Noise Canceling Mic Adapter kan Asus in ieder geval een grote partij aan potentiële gebruikers bereiken. Jammer genoeg weten we dan nog niet wanneer de adapter precies beschikbaar zal komen. Althans, niet meer dan dat het wel op korte termijn zal zijn. Ook moet de fabrikant nog een prijs delen voor het stukje hardware. Dat gaat mede een bepalende factor worden in het succes.

Bron: Asus

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid