Sponsor

ASUS kondigt ROG Tessen Mobile Controller aan

In dit nieuwsbericht lees je onze visie op het laatste nieuws aangaande actualiteiten en persberichten.
Pim Door Pim Hardware
Visie van TechGaming

De ASUS ROG Tessen is een opvouwbare mobiele controller met comptabiliteit voor een ruime diversiteit aan telefoonhoesjes. Met de aanwezige ROG-knop maak je gebruik van de Armoury Crate app - beschikbaar voor iOS en Android. Middels de Armoury Crate app kan je knoppen naar wens instellen. Op het moment van schrijven is er nog niks bekend over de prijs en beschikbaarheid in de Benelux.

Het officiële persbericht

ASUS - Republic of Gamers kondigde vandaag de beschikbaarheid aan van de ROG Tessen Mobile Controller. De Tessen is de enige opvouwbare mobiele controller die momenteel op de markt verkrijgbaar is, deze is voorzien van programmeerbare paddles aan de achterzijde, extra rubberen steunkussens voor compatibiliteit met telefoonhoesjes, mechanische schakelaars op de face buttons en D-pad, plus console-grade joysticks om gamers te voorzien van een combinatie van ultieme draagbaarheid en superieure controle.

Opvouwbaar ontwerp

De ROG Tessen heeft een reisvriendelijk ontwerp dat eenvoudig opvouwbaar is, zodat gebruikers hem in elke tas of zelfs broekzak kunnen stoppen. De Tessen houdt telefoons veilig vast in liggende oriëntatie, waarbij de linkerkant van de controller naar beneden kan worden geklapt om de telefoon eenvoudig aan te sluiten op de verlengde USB-C-connector van de controller. Eenmaal aangesloten kan de linkerkant van de controller omhoog worden geklapt en kunnen de telescopische aluminium bruggen worden aangepast om de telefoon vast te zetten. Dankzij meegeleverde rubberen steunkussentjes en een verlengde USB-C-connector kan de Tessen eenvoudig worden aangesloten op een telefoon in een beschermend hoesje.

Bedieningselementen van console-kwaliteit

De Tessen is ontworpen om gamers onderweg console-achtige spelervaringen te bieden. De 18 mm hoge rechter joystick biedt 22° bewegingsvrijheid voor precisieregeling, terwijl de ergonomische handgrepen een naar buiten gebogen ontwerp hebben voor comfortabel marathon gamen. Tot slot zitten de face buttons en D-pad op hoogwaardige mechanische schakelaars voor een snelle respons, tactiele feedback en langdurige duurzaamheid.

Aluminium achterpaddles

De twee aluminium achterpaddles op de ROG Tessen kunnen tijdens het gamen worden geprogrammeerd via de ROG-knop of binnen de Armoury Crate app, zodat gamers complexe in-game commando’s of combo’s kunnen uitvoeren. Armoury Crate biedt geavanceerde aanpassingsopties en toegang tot talloze instellingen, waaronder knop re-maps en lichteffecten. De ROG-knop van de Tessen kan ook worden ingesteld binnen de app voor snelle one-touch commando’s om screenshots te maken, gameplay op te nemen, lichteffecten te wisselen of Armoury Crate te starten.

USB-C connectiviteit met 18-watt passthrough

Gamers kunnen tegelijkertijd gamen en hun telefoon opladen, dankzij 18 W passthrough opladen. Hierdoor kunnen gamers zich concentreren op de actie in de game, zonder zich zorgen te hoeven maken over het batterijniveau. De USB-C-aansluiting heeft een 500 Hz pollingsnelheid om ervoor te zorgen dat de input bijna direct binnenkomt, zodat elke opdracht direct op het scherm te zien is.

Spelen in stijl

De ROG Tessen is voorzien van Aura RGB-verlichting voor ongeëvenaarde aanpassings- en personalisatieopties om een meeslepende gaming vibe te creëren. De voorkant van het apparaat is voorzien van ROG-logo’s en insnijdingen, terwijl de achterkant is voorzien van verhoogde, micro driehoek textuur markeringen om de grip te verbeteren.

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *