Sponsor

ASUS onthult Prime-serie NVIDIA GeForce RTX grafische kaarten

In dit nieuwsbericht lees je onze visie op het laatste nieuws aangaande actualiteiten en persberichten.
Pim Door Pim Hardware
Visie van TechGaming

De Prime-serie is ASUS zijn nieuwste toevoeging aan Nvidia GeForce RTX-videokaarten. De Prime GeForce RTX 4070 SUPER en Prime GeForce RTX 4070 voldoen aan Nvidia zijn GeForce SFF-ready programma, waarmee aangeduid wordt dat de videokaarten in een compactere behuizing passen. Hieronder lees je meer over ASUS zijn nieuwe Prime-reeks.

Het officiële persbericht

ASUS kondigde vandaag de lancering aan van de ASUS Prime grafische kaartenfamilie, die begint met de Prime GeForce RTX 4070 SUPER, Prime GeForce RTX 4070 en Prime GeForce RTX 4060 Ti. Deze kaarten zijn gebouwd voor budgetbewuste pc-liefhebbers, zijn uitgerust met een koeloplossing met drie ventilatoren en zijn slank genoeg voor builds met een kleine vormfactor (SFF). Bovendien passen ze qua stijl bij het populaire en portemonneevriendelijke ASUS Prime ecosysteem.

Slank, maar boordevol GPU-kracht

Veel bouwers gaan tegenwoordig de uitdaging aan om een krachtige PC te bouwen in een ultracompact SFF-chassis. Het nieuwe NVIDIA GeForce SFF-Ready programma vereenvoudigt het proces van het bouwen van een ruimtebesparende PC door SFF-ready cases en grafische kaarten te labelen. Bij het selecteren van een chassis en GPU die SFF-ready zijn, kunnen gebruikers erop vertrouwen dat deze kaarten compatibel zullen zijn en dat ze een gestroomlijnde bouwervaring zullen hebben.

De Prime GeForce RTX 4070 SUPER en Prime GeForce RTX 4070 voegen zich bij de bovengenoemde RTX 4070 ProArt grafische kaarten in de rij van kaarten die compatibel zijn met het NVIDIA GeForce SFF-Ready Programma. Met een dikte van slechts 50 mm en een lengte van slechts 269 mm passen deze Prime-kaarten met 2,5 sleuven ruim binnen de door NVIDIA aanbevolen vormfactorrichtlijnen voor SFF-pc’s, zodat gebruikers met een gerust hart hun ruimtebesparende pc kunnen bouwen.

Een koeloplossing die klaar is voor prime time

De Prime GeForce RTX 4070 SUPER, Prime GeForce RTX 4070 en Prime GeForce RTX 4060 Ti grafische kaarten zijn slank en slank, maar elke centimeter is benut om een effectieve koeloplossing te creëren. Deze videokaarten beschikken over veel van de koelinnovaties die gebruikers aantreffen op de ASUS Dual-modellen, maar met de toevoeging van een derde ventilator.

Elke Prime grafische kaart beschikt over drie Axial-tech ventilatoren met negen bladen. Een geventileerde backplate die is geoptimaliseerd voor de luchtstroom werkt samen met deze dynamische ventilatoren om het geluidsniveau en de temperaturen strak onder controle te houden. Voor een stille werking onder lichte belasting zijn deze videokaarten voorzien van 0 dB-technologie waarmee de ventilatoren volledig stoppen met draaien wanneer de temperatuur dit toelaat. Met een fysieke Dual BIOS-schakelaar kunnen gebruikers met één vingerbeweging kiezen tussen de prestatiemodus en de stille modus.

De zeer duurzame dubbele kogellagers van de ventilatoren bieden een twee keer langere levensduur dan andere opties, en ze zijn uitgerust met condensatoren met een lange levensduur. Daarnaast zijn deze kaarten gebouwd met ASUS Auto-Extreme Technologie, die het fabricageproces automatiseert zodat alle solderingen in één keer worden uitgevoerd, wat de thermische belasting en milieu-impact vermindert voor een product dat de tand des tijds zal doorstaan.

Een drop-in pasvorm met het Prime ecosysteem

Kijkend naar de Prime familie van PC DIY componenten, zullen gebruikers een gedeelde stijl opmerken die is gebaseerd op een klassieke zwart-witte kleurstelling, ingetogen space-age designelementen en minimale RGB LED-verlichtingseffecten. Prime grafische kaarten vullen deze ontwerptaal perfect aan met een strakke esthetiek en een overwegend zwarte afwerking die de prestaties laat spreken.

Jarenlang hebben ASUS Prime moederborden zich gericht op mainstream bouwers die behoefte hebben aan goed afgeronde, betaalbare opties. De Prime X670E-Pro WiFi, bijvoorbeeld, vormt een kosteneffectief platform voor iedereen die een next-gen AMD PC bouwt. Het Prime ecosysteem gaat nog een stap verder met het ASUS Prime AP201 chassis, een microATX-optie die beschikbaar is met een zijpaneel van gehard glas of een zijpaneel van gaas. ASUS heeft zojuist ook de eerste Prime AIO vloeibare CPU-koeler aangekondigd.

De Prime-familie omvat ook duurzame, betaalbaar geprijsde voedingen. Verkrijgbaar in 750-watt en 850-watt versies, bieden ASUS Prime Gold-serie PSU’s volledige modulariteit, voldoen ze aan de ATX 3.0 standaard, hebben ze 80 Plus Gold certificeringen, en worden ze ondersteund door acht jaar garantie. De ASUS Prime Gold 750W levert alle power die gebruikers nodig hebben voor de Prime GeForce RTX 4070 SUPER, Prime GeForce RTX 4070 of de Prime GeForce RTX 4060 Ti. Klik hier voor meer informatie over de verschillen tussen de verschillende ASUS-families voedingen.

Prime grafische kaarten doen meer met GPU Tweak III

De nieuwste versie van ASUS GPU Tweak III-software heeft alles wat gebruikers nodig hebben om hun ervaring met hun Prime grafische kaart aan te passen. Vooraf ingestelde modi laten gebruikers met één klik het vermogen van hun kaart opvoeren of ruis verminderen, en gebruikers kunnen zelfs per game hun eigen profielen instellen.

Mobile Monitor is een van de meest opwindende nieuwe functies, waarmee gebruikers verbinding kunnen maken met GPU Tweak via hun telefoon of een ander apparaat op afstand om de grafische kaart te controleren zonder overlays toe te voegen bovenop de gameplay. Zet een telefoon of tablet op een standaard naast de pc, maak verbinding met de GPU Tweak Mobile Monitor-interface en houd de systeemstatistieken in de gaten zonder in te boeten aan immersie.

ASUS heeft ook de VF Tuner gebruiksvriendelijker dan ooit gemaakt, met fijnmazige controle over de kloksnelheidscurve van een GPU. Ook verbeterd zijn de schermweergave en de import- en exportfuncties. Dankzij een nieuwe geïntegreerde GPU-Z interface kunnen gebruikers gedetailleerde GPU-informatie opvragen zonder GPU-Z apart te hoeven installeren. De nieuwste GPU Tweak III verbeteringen zijn vandaag beschikbaar. Klik hier om de software te downloaden.

Game verder met Prime grafische kaarten

De Prime GeForce RTX 4070 SUPER, Prime GeForce RTX 4070 en Prime GeForce RTX 4060 Ti bieden gebruikers verleidelijke nieuwe opties voor hun mainstream gaming builds. Uitgerust met een koeloplossing met drie ventilatoren; ontworpen voor duurzame prestaties op de lange termijn; en vormgegeven voor een natuurlijke fit met de ASUS Prime line-up van PC-componenten, bieden deze videokaarten enorme waarde - vooral voor iedereen die onderdelen selecteert voor een SFF build.

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *