Sponsor

Asus onthult ROG Phone 3 met Snapdragon 865 Plus

Hardware nieuws, mobiel

Voor de mobiele gamers onder ons is het eindelijk zover: Asus heeft haar ROG Phone 3 officieel doen onthullen. Het was al enige tijd bekend dat deze opvolger onderweg was én in het bezit zou van de Qualcomm Snapdragon 865 Plus. Het gebruik daarvan is met de onthulling officieel bevestigd en dat maakt het één van de eerste telefoons met die chipset. Ook de aankomende Lenovo Legion Phone en Samsung Galaxy Note 20-serie zouden gebruik moeten gaan maken van de Snapdragon 865 Plus.

Asus ROG Phone 3

Specificaties

Voor de ROG Phone 3 betekent het in ieder geval een aantal geüpgraded features. Zo is de maximale refresh rate getild van 120 Hz naar 144 Hz. Dat vereist natuurlijk een hogere framerate en om daarin tegemoet te komen, zijn de specificaties omhoog geschroefd. In dit geval is de CPU verbeterd van een Kryo 485 naar een Kryo 585. Meest waarschijnlijk betreft het de Prime-variant, omdat deze volgens Asus tot wel 3,1 GHz (over)geklokt kan worden.

Daarnaast ziet ook de GPU een upgrade; deze is verbeterd van een Adreno 640 naar een Adreno 650. Volgens Asus moet dat een prestatiewinst opleveren van ongeveer 10% in gaming. Dat is mede mogelijk dankzij het gebruik van LPDDR5-geheugen. In betrekking tot laatstgenoemde zal de ROG Phone 3 tot 16 GB aan geheugen ondersteunen.

Asus ROG Phone 3

Qua connectiviteit kijken we dan naar Bluetooth 5.1, Wi-Fi 6 en uitgebreide 5G-ondersteuning. Een ander voorbeeld van verbetering is het snellere opladen. Dat zien we terug met de Asus HyperCharge Adapter van 30 watt die gebruik maakt van QuickCharge 4.0. Daarover nog gesproken; ook de ROG Phone 3 bezit een 6000mAh-batterij. Of dat eveneens voldoende zal zijn voor de verhoogde refresh rate en krachtigere hardware valt nog te bezien.

Hieronder is een kort overzicht van belangrijke specificaties. Voor de volledige lijst en meer informatie kan je logischerwijs terecht op de officiële website van Asus.

Asus ROG Phone 3
ChipsetQualcomm Snapdragon 865 Plus (7 nm+)
DisplayAMOLED, 144 Hz, HDR10+, 1080 x 2340 pixels
CPUOcta-core, Kryo 585 (tot 3,1 GHz)
GPUAdreno 650
Geheugen (LPDDR5) & opslag8 GB + 256 GB / 12 GB + 512 GB / 16 GB + 512 GB
Batterij6000 mAh, Quick Charge 4.0
Prijs, varianten en releasedatum

Zoals reeds te zien is aan de specificatielijst hierboven, komt de ROG Phone 3 in meerdere versies. De eerste variant zal € 799,- kosten en bezit 8GB geheugen met 256 GB opslagruimte. De tweede uiting zal verkrijgbaar zijn voor € 999,- en bezit 12 GB geheugen met 512 GB opslagruimte. Tenslotte hebben we de ultieme versie met een prijskaartje van € 1099,- en 16 GB werkgeheugen met 512 GB opslagruimte.

Naar verwachting zal de ROG Phone 3 in augustus beschikbaar komen, al is het nog duidelijk of dit mede op Europese bodem zal zijn. Over de levering gesproken; de telefoon komt met een adapter inclusief kabel, een beschermend hoesje, actieve koeling die aan de achterzijde aan te sluiten valt en een adapter van USB-C naar 3,5 mm. Optioneel is de nieuwe TwinView Dock met ondersteuning voor het 144Hz-scherm en de diverse gamepads van ROG.

Bron: Asus

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid