ASUS ROG Delta en ROG Delta Core-headsets onthuld

Hardware nieuws, pc

ASUS zet de trend met gamingheadsets voort door vandaag de ASUS ROG Delta en ROG Delta Core te onthullen. Dit duo komt qua uiterlijk overeen, maar hanteert verschillende doeleinden. Zo is de ROG Delta voorzien van een USB type-C-aansluiting en een USB 2.0-adapter. Op die wijze is de headset geschikt voor de pc, Mac, Nintendo Switch, telefoons én de PlayStation 4. De ROG Delta Core is voor dezelfde platformen geschikt, maar dankzij een 3,5mm aansluiting kan deze ook nog op de Xbox One terecht.

Specificaties en QUAD DAC

Verdere verschillen worden zichtbaar als er gekeken wordt naar de specificaties van de headsets. Zo is de duurdere ROG Delta voorzien van ES9218 QUAD DAC door ESS Technology. Dit is voor de ware audiofielen onder ons een uitzonderlijk verkooppunt.

Overigens zet ASUS hiermee de eerste gamingheadset neer met deze standaard. Hoe dit zich zal vertalen naar gaming is logischerwijs nog de interessante vraag. Daarnaast bezit de ROG Delta nog RGB-verlichting; dat kan bij ASUS natuurlijk niet uitblijven.

De verschillende features van de headsets zijn hieronder te vergelijken.

ModelROG DeltaROG Delta Core
ConnectivityUSB-C
USB 2.0
3.5mm
ESS ES9218 QUAD DACYesNo
Airtight chamberYesYes
Next-gen ASUS Essence driversYesYes
RGB lightingYesNo
MicrophoneAnalogAnalog
Microphone indicatorYesNo
Ergonomic D-shaped ear cushionsYesYes
Instant controlVolume adjustment, mic mute, RGB on/offVolume adjustment, mic mute
Prijs en beschikbaarheid

Liefhebbers kunnen de ROG Delta voor 199,- euro pre-orderen bij Alternate, waarbij ook het Belgische Alternate-publiek niet uitblijft. De prijs en beschikbaarheid van de goedkopere ROG Delta Core is vooralsnog onduidelijk, maar deze zal vermoedelijk op korte termijn beschikbaar komen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid