Sponsor

B2-stepping van AMD Ryzen 5000 verbetert productie

Hardware nieuws, pc

Gisteren dook een gerucht op omtrent de aankomende B2-stepping (revisie) voor AMD’s Ryzen 5000-processoren. Het vermoeden daarbij was dat de nieuwe stepping wellicht prestatieverbeteringen zou gaan bieden. Om duidelijkheid te scheppen, heeft de Poolse website Benchmark.pl contact gezocht met AMD. Daar is een officiële statement uit voortgekomen, die bevestigt dat de B2-stepping enkel bedoeld is om het productieproces te verbeteren:

As part of our continued effort to expand our manufacturing and logistics capabilities, AMD will gradually move AMD Ryzen 5000 Series Desktop Processors to B2 Revision over the next 6 months. The revision does not bring improvements in terms of functionality or performance, furthermore, no BIOS update will be required.

Met de statement maakt AMD ook duidelijk dat er geen BIOS-update benodigd is om de vernieuwde Ryzen 5000-processoren te gebruiken. Daarnaast geeft de fabrikant aan dat de B2-revisies binnen een half jaar op de markt moeten komen. Dat voorspelt goed nieuws voor personen die later dit jaar een Ryzen 5000-upgrade willen maken voor normale prijzen.

Wanneer we een echte refresh van Zen 3 mogen zien, in de vorm van Zen 3+, is onbevestigd. Het vermoeden ligt momenteel in 2022, inclusief ondersteuning voor DDR5 en vermoedelijk ook PCI Express 5.0. Echter wijst de gelekte roadmap daarvoor enkel op een aantal mobiele processoren en vooralsnog geen destopprocessoren. Wel legt AMD voor nu nog, zoals verwacht, de focus op Zen 3, ofwel Ryzen 5000. Dat is voor de consumenten natuurlijk wel zo prettig.

Bron: Benchmark.pl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid