Big Navi-easter egg in Fortnite hint naar Radeon 6000

Hardware nieuws, pc

Nvidia wist begin deze week de tech-industrie op te schudden met de onthulling van RTX 3000. Dusdanig zelfs dat AMD Radeon-liefhebbers toch twee keer moeten nadenken. Gelukkig staan fans van het rode kamp eveneens iets groots te wachten en dat is Big Navi natuurlijk. Daarvan zien we vandaag een teaser voorbij komen en dat in de vorm van een mogelijke naam: Radeon 6000.

De teaser is in de vorm van een easter egg in de AMD Battle Arena, die sinds kort beschikbaar is in Fortnite. Populaire streamer MissGinaDarling wist de teaser te vinden door “6000” in een terminal in te voeren. Het resultaat daarvan is hieronder te zien.

AMD Radeon 6000 teaser Big Navi

Opbouw naar Radeon 6000?

Deze teaser voor Radeon 6000, ofwel Big Navi, kan de eerste van velen zijn die AMD de komende weken gaat delen. De fabrikant staat een flinke strijd te wachten tegen de hype die inmiddels is gegenereerd door Nvidia. Overigens zijn de verwachtingen voor de nieuwe Radeon-kaarten wel hoog, gezien Big Navi een flink aantal Stream Processors zou moeten krijgen.

Of de RDNA 2-architectuur van Big Navi succesvol zal blijken, moeten we nog gaan ondervinden. Het gebruik ervan in de PlayStation 5 en Xbox Series X zou goede optimalisatie en prestaties kunnen betekenen voor pc-gamers. Die laatste groep gaat de Radeon 6000 overigens als eerste tegemoet, waarna de consoles zullen volgen. Kortom, de onthulling van AMD’s nieuwe generatie zal vrij snel zijn.

Bron: Tom’s Hardware

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid