Call of Duty: Black Ops 4 zal geen supply drops krijgen

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Afgelopen vrijdag werd gekenmerkt door de lancering van Call of Duty: Black Ops 4. Dusver mag deze succesvol genoemd worden, want op digitaal gebied heeft de game diverse records gebroken. Zo haalt Activision aan dat deze uiting de bestverkochte digitale titel is geworden voor de uitgever. Zo zijn Destiny 2 en Call of Duty: WWII in een zeer korte dus overtroffen.

Gezien de populariteit van Blackout, de battle royale-modus van Black Ops 4, hoeft dit geen verrassing te zijn. Wat daarentegen wel mag verrassen, is het gebrek aan een bepaalde feature. Er zijn namelijk geen supply drops te vinden in de game en dat heeft meest waarschijnlijk te maken met de hevige kritiek die vorig jaar is geleverd op Call of Duty: WWII.

Kansspelautoriteiten en loot boxes

Kritiek die overigens niet alleen afkomstig is van gamers, maar ook de overheden van diverse landen. Zo hebben de Nederlandse én Belgische kansspelautoriteiten het afgelopen jaar actie ondernomen tegen ‘loot boxes’. De laatste partij heeft ze inmiddels zelfs verbannen, waarbij Nederlandse gamers de voorwerpen uit zulke bronnen niet meer kunnen handelen op bijvoorbeeld Steam.

De bevestiging van het gebrek aan en uitblijven van supply drops komt overigens van Activision’s klantenservice, tijdens een gesprek met een gebruiker omtrent het onderwerp. In plaats van supply drops zullen we een andere methode zien voor het verkrijgen van in-game items. Wat dit gaat zijn, moeten we nog ontdekken. Treyarch en Activision zullen dit ongetwijfeld op korte termijn onthullen.

Bron: Reddit

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid