Sponsor

CES 2022: AMD onthult Radeon RX 6500 XT

Hardware nieuws, pc

De presentatie van AMD tijdens CES 2022, die o.a. Ryzen 6000 Mobile en Ryzen 7000 uit de doeken heeft gedaan, was niet compleet zonder de onthulling van een nieuwe videokaart. In dit geval betreft het de Radeon RX 6500 XT, een uiting die focust op het instap- en middensegment. Hoewel het nog steeds de RDNA 2-architectuur betreft, is er voor deze kaart gebruikgemaakt van TSMC’s 6nm-proces. Het resultaat is een kaart met een kernklok van wel 2,6 GHz.

Specificaties, prijs en releasedatum

Kijkende naar overige specificaties, dan zal de Radeon RX 6500 XT in bezit zijn van 16 MB aan Infinity Cache en 16 Compute Units (CU’s), inclusief hardwarematige acceleratie van raytracing. Vreemd genoeg deelde AMD niet de hoeveelheid geheugen, al weten we dat het 4 GB aan GDDR6-geheugen betreft met een doorvoersnelheid van 18 Gbps. Daarnaast betreft het de Navi 24-GPU met 1024 Stream Processors, waarmee dus een kernkloksnelheid van 2,6 GHz behaald kan worden.

Qua releasedatum mogen we de kaart vanaf 19 januari verwachten van AMD’s partners. De officiële adviesprijs betreft $ 199,-, al zal dit in de praktijk waarschijnlijk veel hoger uitvallen.

AMD Radeon RX 6500 XT 2

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid