Sponsor

Cinebench R23 nu beschikbaar als download

Software nieuws, pc

Het is anderhalf jaar geleden dat we Cinebench R20 (Release 20) mochten zien van Maxon. De welbekende CPU-benchmark heeft over de jaren heen bewezen een betrouwbaar programma te zijn voor testers en reviewers. Op basis van feedback heeft het bedrijf gewerkt aan de volgende grote release en dat betreft Cinebench R23 (Release 23). Die versie is nu beschikbaar om te downloaden.

In betrekking tot deze versie zien we aantal belangrijke veranderingen. Maxon kaart ze aan middels een paar highlights, zoals hieronder te zien. De belangrijkste verandering is de aanpassing van het algoritme voor de eindscore. Dat wil dus zeggen dat scores met Cinebench R23 niet te vergelijken zijn met R20; net zoals R20 niet te vergelijken is met R15.

Daarnaast geeft Maxon aan de standaardinstelling te hebben veranderd voor de single core-benchmark. Dat wil zeggen dat die benchmark voortaan direct beschikbaar is, in plaats van dat deze ingeschakeld moet worden in de instellingen. Dit geldt ook voor de minimale ‘runtime’, als in, de minimale tijd die Cinebench R23 draait om te stresstesten.

Cinebench R23 feature highlights

Cinebench is now based on the latest Release 23 code using updated compilers, and has a minimum runtime activated by default (previously hidden in preferences)

Cinebench R23 delivers more stable and accurate results for high-performance systems and allows users to check that the hardware is able to deliver the performance steadily, without throttling down due to thermal issues.

Users now have the option to directly test the single core performance without manually enabling the “Advanced benchmark” option. The “Advanced benchmark” allows users to set arbitrary minimum runtimes to stress test the hardware for even longer periods of time.

Because of the code and compiler changes, Cinebench score values are readjusted to a new range so they should not be compared to scores from previous versions of Cinebench.

Voor meer informatie kan je logischerwijs terecht via de officiële website van Maxon. Daar kan je tevens terecht voor de directe download of desgewenst de downloads van de Microsoft Store en Apple App Store. In alle gevallen is de download en het gebruik van Cinebench R23 volledig gratis.

De ondersteuning via de Apple App Store is mede een belangrijke, gezien Cinebench R23 met ondersteuning komt voor Apple’s nieuwe M1-soc (system-on-a-chip). Dat betreft Apple’s eerste en eigen chip, die het bedrijf beschikbaar stelt in de nieuwe MacBook Pro, MacBook Air en Mac Mini.

Bron: Maxon

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid