Sponsor

ClockTuner for Ryzen 1.0 nu te downloaden

Software nieuws, pc

In augustus wisten we de aankondiging te delen van ClockTuner for Ryzen. Deze tool assisteert bij het overklokken van Zen 2, ofwel Ryzen 3000/4000G-processoren. In feite komt het neer op automatisering, want alle features zijn terug te vinden in een gebruikelijke BIOS met overklokondersteuning. In een video demonstreert Linus Tech Tips de werking van de software en wat voor prestatieverbeteringen er te verwachten zijn.

Waar het vandaag op neerkomt, is niets minder dan de publiekelijke lancering van ClockTuner for Ryzen met versie 1.0. Het betreft echter wel een bèta van de software en dat brengt een aantal kanttekeningen met zich mee. Zodoende worden niet alle Zen 2-processoren ondersteund. Daarnaast kunnen er bugs of andere problemen zijn en daar dien je uit veiligheidsoverwegingen voorzichtig mee om te gaan.

Zo meldt de ontwikkelaar, de welbekende 1usmus, in een tweet dat er momenteel twee problemen zijn. Als eerste wordt een frequentie van 6000+ MHz aanbevolen na een diagnose en dat is logischerwijs niet de bedoeling. Daarnaast dient de Vdroop-info vooralsnog genegeerd te worden, want deze is nog incorrect. Morgen belooft 1usmus aan de slag te gaan met een hotfix.

CPU-ondersteuning

Hieronder is de lijst aan CPU’s die momenteel ondersteund worden door ClockTuner for Ryzen:

ClockTuner for Ryzen 1.0 - CPU-ondersteuning

Updates en download

Voor het up-to-date blijven omtrent updates is het verstandig om 1usmus op Twitter te volgen. De beste man staat tevens bekend om DRAM Calculator for Ryzen, eveneens een stukje software dat zijn nuttigheid en betrouwbaarheid reeds bewezen heeft. Hoewel ClockTuner for Ryzen dus uit een betrouwbare bron komt, is voorzichtigheid altijd aanbevolen bij het overklokken van een systeem.

Bron: Wccftech

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid