Sponsor

ClockTuner for Ryzen 2.0 beschikbaar; ondersteunt Ryzen 5000

Software nieuws, pc

Vorig jaar wist Yuri Bubily, beter bekend als 1usmus, ClockTuner for Ryzen te onthullen. Dat betreft een gratis overkloktool voor eigenaren van AMD Ryzen-processoren. Bij de lancering van versie 1.0 was de ondersteuning beperkt tot Ryzen 3000-processoren en een aantal Threadripper-uitingen. De werking van de software en ondersteuning van processoren zijn over de tijd heen verbeterd, met nu als resultaat versie 2.0 van ClockTuner for Ryzen.

Veranderingen

Naast een ondersteuning voor de nieuwe Zen 3-reeks, ofwel Ryzen 5000 brengt CTR 2.0 een aantal veranderingen met zich mee. Zo komt de software nu standaard in de donkere modus en is de interface een tikkeltje opgeschoond. Verder is er een nieuwe feature die door het leven gaat als CTR Hybrid OC. Deze modus optimaliseert de overklok voor verschillende doeleinden, waarbij zelfs een onderscheiding gemaakt kunnen worden tussen singlethreaded en multithreaded belastingen.

Updates en download

Voor het up-to-date blijven omtrent updates is het verstandig om 1usmus op Twitter te volgen. De beste man staat tevens bekend om DRAM Calculator for Ryzen, eveneens een stukje software dat zijn nuttigheid en betrouwbaarheid reeds bewezen heeft. Hoewel ClockTuner for Ryzen dus uit een betrouwbare bron komt, is voorzichtigheid altijd aanbevolen bij het overklokken van een systeem.

Als je meer informatie behoeft omtrent de installatie en het gebruik van ClockTuner for Ryzen 2.0, dan kan je terecht bij de guide van Yuri Bubily op Guru3D. Dat is mede waar je een download aantreft om de software te bemachtigen.

Bron: Guru3D

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid