Sponsor

ClockTuner for Ryzen 2.1 belooft 5 GHz op Ryzen 5000

Software nieuws, pc

Iets meer dan een week geleden werd ClockTuner for Ryzen 2.0 beschikbaar gesteld door Yuri Bubily. De inmiddels welbekende overkloktool bracht met die update ondersteuning met zich mee voor de Ryzen 5000-reeks, ofwel Zen 3. Inmiddels heeft Yuri Bubily het programma doorontwikkeld naar versie 2.1, met als resultaat een doorbraak van de 5GHz-barrière. Dit dankzij de verbetering van hybride profielen (CTR Hybrid OC) en een stabielere werking in het algemeen.

Op Twitter, waar Yuri Bubily bekend staat als @1usmus, heeft de beste man wat informatieve plaatjes gedeeld omtrent de update. Daarin zien we beschreven hoe CTR Hybrid OC nu sneller in werking treedt en prioriteiten kan stellen. Laatstgenoemde is bestemd om een verkeerde profielinschakeling te voorkomen, zodat de processor minder heet wordt. In betrekking tot preventie doet CTR nu de pc herstarten bij een ontstijging van 1,525 volt, om logischerwijs schade te voorkomen.

Download in de lente

Vooralsnog is ClockTuner for Ryzen 2.1 enkel beschikbaar voor Patreon-ondersteuners. In de lente verwacht Yuri Bubily deze versie publiekelijk beschikbaar te stellen. Tot die tijd is terug te vallen op versie 2.0 (Release Candidate 3) via Guru3D.

Bron: Videocardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid