Sponsor

COMPUTEX 2024 – be quiet!

In dit nieuwsbericht lees je onze visie op het laatste nieuws aangaande actualiteiten en persberichten.
Pim Door Pim COMPUTEX 2024
Visie van TechGaming

Gedurende COMPUTEX 2024 volgen we getrouw de nieuwste ontwikkelingen en aankondigen. Uit enthousiasme en een flinke dosis aan liefde voor hardware verzamelen we graag de belangrijkste nieuwsfeiten. Suggesties en/of tips voor de redactie?

COMPUTEX 2024

be quiet, de Duitse fabrikant van hoogwaardige pc-componenten, brengt licht in de duisternis van de hallen van het Nangang Exhibition Center. Tot de hoogtepunten van Computex 2024 behoren een verbluffende serie glazen behuizingen (Light Base), gloednieuwe AIO waterkoelers (Light Loop) en een langverwachte toevoeging aan het populaire Light Wings portfolio (Light Wings LX). be quiet! toont ook zijn nieuwe high-end single-tower luchtkoeler (Dark Rock 5), een mainstream voeding (Pure Power 12), evenals verbluffende builds gebaseerd op de nieuwe Light producten.

Light Base 900/600: Uitzonderlijk vanuit elke hoek

De Light Base 900 en Light Base 600 series zijn de eerste kasten van be quiet! in ‘fishtank’ of ‘show case’ stijl. Het volledig van ramen voorziene frontpaneel en de zijpanelen geven je een prachtig panoramisch zicht op al je pc-componenten, terwijl de PSU, drive en kabels netjes zijn weggewerkt dankzij het tweekamerontwerp. Light Base cases kunnen in drie verschillende oriëntaties worden gebruikt: in de normale oriëntatie (rechterkant) of omgekeerd door de voetjes van de onderkant naar de bovenkant te verplaatsen en de case om te draaien (linkerkant). Daarnaast kan de kast horizontaal worden gebruikt, met de glazen vensters aan de boven- en voorkant, om nieuwe creatieve builds en setups mogelijk te maken. De Light Base serie ondersteunt ook moederborden met backside connector ontwerp, zoals Asus BTF, Gigabyte Project Stealth en MSI Project Zero.

Light Base 900 DX is de standaardversie zonder ventilatoren. Hij biedt ruimte aan twee 420mm radiatoren tegelijk en bevat een 1,5m ARGB LED strip voor geweldige lichteffecten. Voor degenen die er helemaal voor willen gaan, voegt Light Base 900 FX vier Light Wings 140mm PWM-ventilatoren toe voor een hoge luchtstroom en een stille werking. Uniek zijn de omgekeerde ventilatorbladen voor de zijventilatoren, zodat de visueel aantrekkelijke voorkant van de ventilator naar de gebruiker is gericht.

Light Base 600 DX is het kleinere broertje van de Light Base 900 en biedt hetzelfde prachtige panoramische zicht op uw componenten, flexibiliteit in de lay-out (links, rechts, horizontaal) en ondersteuning voor moederborden met aansluitingen aan de achterkant. De kleinere footprint biedt nog steeds ruimte voor radiatoren tot 360mm en de behuizing bevat een ARGB LED strip voor meeslepende verlichting. Waar de Light Base 600 DX geen voorgeïnstalleerde ventilatoren bevat, bevat de Light Base 600 LX vier gloednieuwe, voorgeïnstalleerde Light Wings LX 140mm PWM ventilatoren (zie hieronder). Net als bij de Light Base 900 FX zijn de zijventilatoren voorzien van omgekeerde ventilatorbladen voor een betere esthetiek.

Light Loop 360mm/240mm: Topprestaties en verlichting

Light Loop 360mm en Light Loop 240mm zijn de gloednieuwe, krachtige All-in-One (AIO) waterkoelers van be quiet! met een uniek verlicht koelblok, gericht op gebruikers met zwaar overgeklokte systemen. Het stijlvolle koelblok bevat 16 ARGB LED’s en wordt gecombineerd met Light Wings LX PWM high-speed ventilatoren voor veel verlichtingsopties. Light Loop gebruikt een state-of-the-art pomp met progressieve IC en een speciaal ontworpen jet plate en cold plate voor superieure prestaties, wat resulteert in extreem hoge koelprestaties voor alle CPU’s voor consumenten. Light Loop AIO-koelers worden geleverd met een ARGB-PWM-hub voor maximaal 6 ARGB-apparaten en ventilatoren, en de bijgeleverde fles koelvloeistof garandeert een lange levensduur. Als primeur voor be quiet zijn de Light Loop 360 mm en Light Loop 240 mm verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: zwart en wit.

Light Wings LX: Bijzonder geschikt voor kleurrijke ARGB builds

In navolging van de zeer succesvolle Light Wings, kondigt be quiet! nu de Light Wings LX ventilatorserie aan. Light Wings LX heeft een verlichte hub en geoptimaliseerde, matte ventilatorbladen voor geweldige prestaties en verlichting. De 16 LED’s maken meerdere kleuren en verlichtingsmodi mogelijk, en de ARGB-aansluiting kan in serie worden geschakeld voor nog meer gebruiksgemak. Light Wings LX is verkrijgbaar in vier versies: 120mm PWM, 120mm PWM high-speed, 140mm PWM en 140mm PWM high-speed, en alle modellen zijn verkrijgbaar in zwart (enkele en driedubbele packs) en wit (alleen driedubbele packs). Tot slot hebben alle high-speed modellen een gesloten lusmotor die het toerental constant houdt, ongeacht de luchtweerstand. Met andere woorden: Light Wings LX tilt je systeem naar een hoger niveau.

Dark Rock 5: Combineert extreem hoge koeling met hoge compatibiliteit

Dark Rock 5 is de compacte belichaming van extreem hoge koelprestaties en hoge compatibiliteit. Met moeiteloze installatie en stille ventilatoren is het ontworpen voor gepassioneerde gamers van alle soorten. Het asymmetrische ontwerp en de uitsparingen op het koellichaam garanderen een hoge RAM- en VRM-koelercompatibiliteit, terwijl 6 koperen heat pipes en een Silent Wings 4 120mm PWM-ventilator zorgen voor perfecte koeling bij een vrijwel onhoorbare werking. De vernikkelde koperen basis is compatibel met vloeibaar metalen thermisch vet. En de Dark Rock 5 ziet er ook nog eens geweldig uit, met zijn speciale zwarte coating met keramische deeltjes en magnetische mesh bovenkap.

Pure Power 12: Uitzonderlijk stil, superieure functies

Pure Power 12 deelt het grootste deel van zijn naam met de bekroonde Pure Power 12 M en kan worden gezien als de versie met vaste kabel en vergelijkbare prestaties. Pure Power 12 is de eerste serie van be quiet! met volledige ondersteuning voor ATX 3.1 en PCIe 5.1, biedt 80 PLUS Gold efficiëntie en een uitzonderlijk stille 120mm ventilator. Deze combinatie van de beste eigenschappen in zijn klasse en een aantrekkelijke verkoopprijs maken het een perfecte voeding voor je stille PC’s, kantoortoepassingen en thuisbioscoopsystemen. Pure Power 12 is verkrijgbaar in 1000W, 850W, 750W, 650W en 550W.

Prijzen en beschikbaarheid

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *