Sponsor

COMPUTEX 2024 – ENERMAX

Onze nieuwsberichten zijn gebaseerd op de laatste actualiteiten en persberichten.
Pim Door Pim COMPUTEX 2024
Visie van TechGaming

Gedurende COMPUTEX 2024 volgen we getrouw de nieuwste ontwikkelingen en aankondigen. Uit enthousiasme en een flinke dosis aan liefde voor hardware verzamelen we graag de belangrijkste nieuwsfeiten. Suggesties en/of tips voor de redactie?

COMPUTEX 2024

ENERMAX kondigde vandaag de presentatie aan van een nieuwe serie ATX 3.1 voedingen tijdens Computex Taipei. De serie biedt efficiëntieniveaus van 80PLUS Titanium, Platinum en Gold, met vermogens die oplopen tot een indrukwekkende 2400W. Daarnaast zal ENERMAX de LIQTECH XTR, een CPU-koeler voor werkstations, demonstreren en een innovatief nieuw CPU-koelconcept onthullen dat de voordelen van zowel AIO- als luchtkoelingsoplossingen combineert. Verder is ENERMAX verheugd om een samenwerking aan te kondigen met ’s werelds beste overklokker, Splave, om de REVOLUTION D.F. X PRO Splave edition voeding te lanceren, met een exclusieve 5VSB ontlaadfunctie.

Compacte en toch krachtige voeding

ENERMAX blijft streven naar uitmuntendheid en innovatie en introduceert tijdens Computex 2024 Taipei de MaxTytan Digital 1650W 80PLUS Titanium voeding. Deze voeding voldoet aan de ATX 3.1 standaard en heeft een intelligent semi-fanless ontwerp waarbij de ventilator stil blijft staan totdat de voeding voor 60% belast is, waardoor zowel de prestaties als de akoestiek geoptimaliseerd worden. Bovendien is de voeding uitgerust met een ingebouwd wattage-display aan de achterkant, waardoor gebruikers real-time wattage-informatie kunnen krijgen zonder dat er extra software nodig is. De MaxTytan Digital levert 1650W bij 80PLUS Titanium efficiëntie en kan tot 2000W bereiken bij 80PLUS Gold efficiëntie (alleen 230V).

In de categorie 80PLUS Platinum efficiëntie presenteert ENERMAX met trots de Platimax 2400W, die continu een indrukwekkend vermogen van 2400W kan leveren. Met een chassisdiepte van 18 cm kan hij worden geïnstalleerd in specifieke mid-tower kasten en ondersteunt hij meerdere grafische kaarten. De Platimax 2400W heeft een intelligent semi-fanless ontwerp dat ervoor zorgt dat de ventilator statisch is voordat de voeding tot 60% van de tijd wordt belast, waardoor een vrijwel stille werking bij lage tot gemiddelde belasting wordt gegarandeerd.

De Platimax D.F. Ultra 1600W voeding is speciaal ontworpen voor werkstationcomputers, met een compacte chassisdiepte van 14 cm en een vermogen van 1600W. Dit model bevat ook een intelligent semi-fanless ontwerp waarbij de ventilator stil blijft staan totdat de voeding op 50% belasting werkt, om te voldoen aan de hoge energie-eisen van geavanceerde en AI-computersystemen.

ENERMAX zal op Computex ook een van de kleinste 80PLUS Platinum 1000W voedingen introduceren die voldoet aan de ATX 3.1 standaard: de Platimax D.F. 12. Met een chassisdiepte van slechts 122mm en een intelligent semi-fanless ontwerp waarbij de ventilator statisch blijft totdat de voeding op 60% belasting werkt, is de Platimax D.F. 12 serie verkrijgbaar in 750W, 850W en 1000W modellen, wat veelzijdige opties biedt voor high-performance computerbehoeften.

De stabiele en efficiënte voedingen van ENERMAX zijn altijd de eerste keuze geweest voor liefhebbers van overklokken. Dit jaar werkt ENERMAX samen met ’s werelds beste overklokkampioen, Splave, om de REVOLUTION D.F. X PRO Splave-editie met 1000W en 1200W modellen te lanceren. Dit co-branded model bevat de exclusieve 5VSB Ontlaadfunctie, waardoor het moederbord direct herstart in het geval van een crash, waardoor de computer direct weer aan de slag kan. Het gebruik van de REVOLUTION D.F. X PRO Splave editie in overklokwedstrijden biedt concurrenten meer benchmarktijd en een voorsprong in tijdritten.

ENERMAX heeft ook de REVOLUTION D.F. X PRO serie geïntroduceerd, verkrijgbaar in 750W, 850W, 1000W en 1200W, allemaal met 80PLUS Gold certificering. Met een chassisdiepte van slechts 14 cm bieden deze voedingen een 40% intelligent semi-fanless ontwerp, waardoor gamers meer opties hebben voor hun builds.

Alle voedingen die ENERMAX op Computex 2024 presenteert voldoen aan de ATX 3.1 en PCIe 5.1 standaarden, hebben een 600W 12V-2×6 kabel en kunnen tot 235% vermogensexcursie aan. Deze voedingen worden geleverd met premium kabels met gaasvoering voor een betere kabelgeleiding met hun zachte en buigbare punten voor opmerkelijk kabelbeheer. Daarnaast zijn geselecteerde modellen uitgerust met de geavanceerde gepatenteerde Dust-free Rotation technologie, die niet alleen een zelfreinigende functie biedt, maar ook een functie bevat waarbij de ventilator na uitschakeling nog 20 seconden in omgekeerde richting blijft draaien, waardoor de algehele koelprestaties worden geoptimaliseerd en de levensduur van het product wordt verlengd.

CPU-koelers op werkstationniveau en gloednieuwe waterkoelingstoren

ENERMAX, toegewijd aan het ontwikkelen van zeer efficiënte en toonaangevende computerproducten, zal op Computex 2024 de koelprestaties demonstreren van haar nieuwe alles-in-één CPU vloeistofkoeler, de LIQTECH XTR. De LIQTECH XTR AIO vloeistofkoeler ondersteunt CPU sockets sTR5 en LGA4677 en biedt 100% dekking voor AMD Threadripper processoren en Intel® Xeon® W-3400 en Intel® Xeon® W-2400 processoren. Uitgerust met een krachtig EF1 pompontwerp en gepatenteerde shunt-channel technologie, kan de LIQTECH XTR een koelcapaciteit bereiken tot 900 watt! Het waterblok heeft een ingebouwd digitaal display dat real-time CPU- en GPU-gegevens weergeeft en dient als secundaire monitor voor professionele gamers om de systeemgegevens in de gaten te houden.

AQUACore is een nieuw concept CPU-koeler die gebruik maakt van een ‘no-tube’ verbindingstechniek, waarbij het pompontwerp in de radiator is geïntegreerd en er tegelijkertijd uitziet als een luchtkoeler. De koeltoren is slechts 162 mm lang, waardoor hij compatibel is met de meeste computerkasten op de markt. Hij levert een koelcapaciteit tot 280W en de ventilator is voorzien van een digitaal display dat real-time gegevens kan weergeven voor zowel de CPU als de GPU.

De Montage Flow is ook een nieuwe magnetische ventilatorstructuur, ontworpen voor een meer intuïtieve installatie en stevige aansluiting. In tegenstelling tot de magnetische ventilatormechanismen op de markt, beschikt de Montage Flow-ventilator over een gepatenteerd spoelstructuurontwerp, waardoor het montageproces intuïtiever is. Door simpelweg twee ventilatoren dicht bij elkaar te brengen, zorgt de magnetische kracht ervoor dat de ventilatoren naadloos op elkaar aansluiten, en de vergrendeling aan de onderkant vergrendelt automatisch op zijn plaats voor extra stabiliteit tijdens de installatie.

Zeer efficiënte koeling en back-connect PC-kasten

De Air240 mid-tower kast maakt zijn debuut op Computex 2024. Met een ontwerp van metalen gaaspanelen aan drie zijden verbetert hij de algehele koelprestaties. Het modulaire ontwerp van de interne structuur maakt eenvoudige installatie en aanpassing van interne kabelmanagementdeksels mogelijk, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Daarnaast kan het voedingscompartiment worden aangepast om een luchtstroom rond de grafische kaart te creëren, waardoor de GPU beter wordt gekoeld.

De Pano270, een kast die M-ATX moederborden ondersteunt, is voorzien van 270 graden ultrabreed gebogen glas, dat een ononderbroken panoramisch zicht biedt zonder obstructie van de A-pijler, waardoor het hele interieur van het systeem zichtbaar is. De Pano270 ondersteunt installatie van moederborden aan de achterkant en minimaliseert visuele interferentie van kabels, waardoor het een droomproduct is voor doe-het-zelvers.

Op de ENERMAX stand op Computex Taipei zal een custom case mod, gemaakt door de Taiwanese modder KM Studio, worden getoond met als thema 35. Deze mod vertegenwoordigt ENERMAX’s innovatieve technologie. Deze mod staat voor ENERMAX’ gereedheid voor het volgende mijlpaaljaar. Daarnaast is er op de stand een ander werk te zien van de Taiwanese modder LINModified, dat gebruik maakt van de REVOLUTION D.F. 12 voeding, die eerder dit jaar werd gelanceerd met een focus op hoge efficiëntie, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Deze mod zal een schildpadvormig ontwerp laten zien, dat het thema van milieubehoud weerspiegelt.

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *