Sponsor

Cooler Master lanceert Ncore 100 MAX; rechtopstaande ITX-behuizing

In dit nieuwsbericht lees je onze visie op het laatste nieuws aangaande actualiteiten en persberichten.
Jonah Door Jonah Hardware

Het is eindelijk zover voor de Ncore 100 MAX van Cooler Master die vorig jaar onthuld werd, want de behuizing is gelanceerd. Om het geheugen op te frissen: het betreft een rechtopstaand Mini-ITX-kastje, met aanpasbare ruimte voor dikkere videokaarten - tot bijna vier sloten dik zelfs. Cooler Master kaart specifiek ruimte aan voor zelfs de grotere Nvidia RTX 4090-kaarten.

Daarnaast duidt de MAX-naam op het vooraf geïnstalleerd zijn van zowel een voeding als koeling van Cooler Master zelf. In dit geval bestaat dat uit een ATX 3.0-voeding, de V SFX Gold 850W, en een 120mm-AIO die de nodige ondersteuning biedt voor AMD AM5 en Intel LGA1700.

Specificaties en features

Waar Cooler Master met de Ncore 100 MAX op focust, is dat het kastje in de lengte en breedte zo weinig als mogelijk ruimte inneemt. Daarbij staan het rechtopstaande ontwerp en de modulaire aard voorop, met in de normale modus afmetingen van 155 x 212 x 481 mm. In de zogeheten ‘Expansion mode’ wordt de behuizing iets langer met afmetingen van 172 x 212 x 481 mm. Het volume van de behuizing gaat dan ook van 15,80 liter naar 17,54 liter. In de tweede modus wordt er ruimte mogelijk gemaakt voor dikkere videokaarten - tot wel 3,9 sloten dik.

De panelen van het kastje zijn vervaardigd van aluminium en komen met een mesh-ontwerp aan weerszijden voor luchtintake. Warme lucht wordt aan de bovenkant en achterkant uitgestoten en daar helpt een meegeleverde SickleFlow-fan van 120 mm bij. Cooler Master benadrukt een stille werking van de koeling en geschiktheid voor zowel krachtige videokaarten als processoren.

Het ontwerp van de Ncore 100 mag zeker stijlvol genoemd worden en dat is ook het doel van Cooler Master geweest, om een moderne ITX-kast te ontwerpen die als pronkstuk op het bureau geplaatst kan worden. Daarover gesproken, er komen twee varianten beschikbaar van de Ncore 100 MAX: de reguliere versie met de kleur Dark Grey en de opvallende Bronze Edition. Mocht je meer informatie behoeven, dan kan je terecht op de productpagina.

Prijs en releasedatum

Een europrijs voor de Ncore 100 MAX is nog niet bekend, maar op Amazon staat de Bronze Edition momenteel voor een gezonde $ 393,28 te koop. De Amerikaanse adviesprijs betreft dan ook $ 380,- en dat zou zich kunnen vertalen naar ongeveer € 400,- op Hollandse bodem. Volgens Cooler Master zou de Ncore 100 MAX nu beschikbaar moeten komen in webshops, al zijn er nog geen vermeldingen of prijzen te spotten ten tijde van schrijven.

Bron: Cooler Master

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *