Sponsor

Cooler Master onthult MasterLiquid 360 Ion – waterkoeler met LCD-scherm

Onze nieuwsberichten zijn gebaseerd op de laatste actualiteiten en persberichten.
Pim Door Pim Nieuws
Het officiële persbericht

Cooler Master, wereldwijd marktleider in PC-componenten en randapparatuur, kondigt vandaag de lancering aan van zijn meest geavanceerde all-in-one (AIO) vloeistofkoeler tot nu toe: de MasterLiquid 360 Ion. Dit vlaggenschip van de koeler zet een nieuwe standaard in de industrie, met een geavanceerde LCD-interface, innovatieve Gen X pomp met dubbele kamer en krachtige Mobius 120P ARGB ventilatoren.

Ongeëvenaarde koelprestaties

Het hart van de MasterLiquid 360 Ion is de Gen X pomp, met een verbetering van 70% in debiet en pompkop ten opzichte van zijn voorganger. Dit verbeterde ontwerp verhoogt het thermische ontwerpvermogen (TDP) van de koeler aanzienlijk tot een indrukwekkende 330 W, waardoor hij ideaal is voor de meest veeleisende CPU’s op de markt.

De koeler is uitgerust met drie Mobius 120P ARGB ventilatoren, ontworpen voor optimale luchtstroom en stille werking. Deze ventilatoren leveren niet alleen superieure koelingsefficiëntie, maar zorgen ook voor levendige, aanpasbare lichteffecten.

Real-Time Controle en Personalisatie

De MasterLiquid 360 Ion is voorzien van een 2,1 inch IPS LCD-scherm (480×480) met hoge resolutie, waarmee gebruikers kritische prestatiegegevens in real-time kunnen volgen. Dit display ondersteunt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om gepersonaliseerde visuals in verschillende mediaformaten te tonen.

MasterCTRL, uitgebreide controle binnen handbereik

De MasterLiquid 360 Ion wordt vergezeld door de nieuwe MasterCTRL-software van Cooler Master. Deze krachtige tool biedt gebruikers ongekende controle over hun koelsysteem en maakt het volgende mogelijk:

 • Aanpassing van het pompdisplay
 • Fijne afstelling van ARGB-verlichtingseffecten
 • Real-time prestatiemonitoring
 • Over-the-air firmware-updates
Esthetische uitmuntendheid en gebruiksvriendelijk ontwerp

De MasterLiquid 360 Ion heeft Cooler Master’s kenmerkende halo-ontwerp, met een transparante, gelaagde buitenkant die verbluffende multidimensionale lichteffecten creëert. De pompmodule bevat een geïntegreerde controller, die PWM- en ARGB-signaalbeheer stroomlijnt voor zowel de pomp als de ventilatoren.
Installatie is een fluitje van een cent dankzij de quick-release pompbeugel met een schroefloos, ringvormig ontwerp.

De koeler is compatibel met de nieuwste Intel- en AMD-platforms en is voorzien van een unieke beschermlaag op de koperen basis die tevens dienst doet als vooraf aangebrachte thermische pasta.

Toewijding aan duurzaamheid

In lijn met Cooler Master’s milieu-initiatieven wordt de MasterLiquid 360 Ion geleverd in een verpakking die 30% kleiner is dan voorgaande modellen, waardoor er minder afval is zonder afbreuk te doen aan de bescherming.

Belangrijkste kenmerken in een oogopslag:

 • Geavanceerd Gen X pompontwerp met twee kamers
 • Aanpasbaar 2,1-inch IPS LCD-scherm
 • Drie krachtige Mobius 120P ARGB-ventilatoren
 • Uitgebreide MasterCTRL-software-integratie
 • Handtekening Halo Pompontwerp met meerlaagse verlichting
 • Gebruiksvriendelijk installatieproces
 • Milieubewuste verpakking

“De MasterLiquid 360 Ion vertegenwoordigt een belangrijke sprong voorwaarts in AIO-koeltechnologie", zegt Valentina Zoffoli, Europees marketingmanager bij Cooler Master. “We hebben baanbrekende prestaties gecombineerd met ongeëvenaarde aanpassingsopties, terwijl we gebruikerservaring en milieu verantwoordelijkheid voorop hebben gehouden in ons ontwerp. Dit product belichaamt ons streven naar innovatie en onze toewijding om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van pc-liefhebbers en bouwers wereldwijd."

Prijzen en beschikbaarheid

De Cooler Master MasterLiquid 360 Ion is inmiddels verkrijgbaar bij onze webshoppartner Megekko voor € 249,90,-.

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *