Sponsor

Corsair lanceert MP700 PRO SE M.2 SSD’s

In dit nieuwsbericht lees je onze visie op het laatste nieuws aangaande actualiteiten en persberichten.
Pim Door Pim Hardware
Visie van TechGaming

Met de MP700 PRO SE M.2 SSD’s lanceert Corsair nog snellere PCIe 5.0 (Gen5) SSD’s. Eerder kwam de fabrikant met de MP700 PRO op de markt, dit betreft ook een reeks aan PCIe 5.0 (Gen5) SSD’s, echter zijn deze nét wat langzamer dan de nieuwe PRO-line-up. Met nadruk op langzaam, gezien deze M.2 SSD’s dikke lees- en schrijfsnelheden wegzetten, ongeacht of je de PRO of reguliere versie kiest. Met dat gezegd richt de PRO-line-up zich voornamelijk op de enthusiast.

Het officiële persbericht

CORSAIR heeft vandaag de lancering aangekondigd van de MP700 PRO SE PCIe 5.0 SSD, die in staat is om sequentiële leessnelheden tot 14.000 MB/sec en sequentiële schrijfsnelheden tot 12.000 MB/sec* te bereiken. Deze indrukwekkende doorvoercijfers zijn bijna twee keer zo snel als wat je ziet van de meest capabele PCIe 4.0 SSD’s en tot 25 keer sneller dan gewone SATA SSD’s. De MP700 PRO SE is verkrijgbaar in 2TB en 4TB capaciteiten.

MP700 PRO SE 2

Naast de fenomenale sequentiële lees- en schrijfprestaties maakt de MP700 PRO SE gebruik van de nieuwste interface-, controller- en NAND-flashtechnologieën om uitstekende random lees- en schrijfprestaties te leveren - van vitaal belang als het gaat om de overdracht van kleinere bestanden en als primaire OS-schijf. Ervaar snellere laadtijden voor Windows, toepassingen en games, terwijl het overzetten van grote bestanden een koud kunstje wordt. Met native ondersteuning voor Microsoft® DirectStorage, is de MP700 PRO SE klaar om een gaming voordeel te bieden, niet alleen in de games van vandaag, maar ook in die van morgen.

De MP700 PRO SE presteert op zijn best naast de nieuwste platforms zoals Intel® 14e generatie en AMD Ryzen™ 7000 serie CPU’s en PCIe 5.0 moederborden. De schijf heeft echter ook achterwaartse compatibiliteit met PCIe 4.0 moederborden**, wat een duidelijk upgradepad biedt en de levensduur van de schijf voor de komende jaren garandeert.

M.2280 standaard

De MP700 PRO SE houdt zich aan de industriestandaard M.2 2280 vormfactor, wat zorgt voor brede compatibiliteit met een reeks systemen en platforms en tegelijkertijd installatiegemak garandeert. Hoewel de schijf koeling vereist om optimale prestaties te bereiken, is de geïntegreerde M.2 koeling op de meeste moederborden meer dan voldoende. Daarnaast is de MP700 PRO SE verkrijgbaar met een stijlvolle actieve koeler die de schijf soepel houdt en throttling minimaliseert.

Afgestemd op de meest veeleisende gamers, content creators en professionals, biedt de MP700 PRO SE ook een Hydro X Series waterblok variant, klaar om naadloos te integreren in een custom cooling loop. Uitgerust met industriestandaard 1/4" fittingen, is deze optie ideaal voor degenen die de doorvoer van de schijf willen maximaliseren voor de meest extreme werkbelastingen. Wat uw koelbehoeften ook zijn, CORSAIR heeft een optie die bij u en uw systeem past.

CORSAIR SSD Toolbox software

De MP700 PRO SE wordt ondersteund door de gratis CORSAIR SSD Toolbox software, die handige functies biedt zoals veilig wissen en firmware-updates direct vanaf uw bureaublad. Met een garantie van vijf jaar voor extra gemoedsrust dat uw opslag snel en betrouwbaar blijft, maakt de MP700 PRO SE optimaal gebruik van PCIe 5.0-technologie om een nieuwe norm te stellen voor M.2-prestaties.

Prijs en beschikbaarheid

De 2TB en 4TB CORSAIR MP700 PRO SE PCIe 5.0 x4 NVMe 2.0 M.2 SSD’s zijn per direct verkrijgbaar via de CORSAIR webstore en het CORSAIR wereldwijde netwerk van geautoriseerde retailers en distributeurs. De MP700 PRO SE met luchtkoeler wordt in juni uitgebracht.

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *