DDR4-geheugen van 4000 MHz aanbevolen voor Ryzen 5000

Hardware nieuws, pc

Op 5 november gaan we de langverwachte lancering van Ryzen 5000 tegemoet. Deze reeks is op basis van de nieuwe Zen 3-architectuur en dat brengt een aantal verbeteringen met zich mee. Dit niet alleen op het gebied van gameprestaties, zoals AMD wist te presenteren tijdens de onthulling, maar ook op het gebied van geheugen. Volgens een gelekte dia van AMD, afkomstig van TechnoPat, is de ‘sweet spot’ van Ryzen 5000 dan DDR4-geheugen van 4000 MHz.

Ryzen 5000 dia geheugen 4000 MHz DDR4

Focus op overklokken

Het mag duidelijk zijn dat AMD met de nieuwe Zen 3-processoren meer focus legt op overklokken. Dit is mede te merken aan de hogere kloksnelheden die Ryzen 5000 inherent meekrijgt. Allicht kunnen we op de topmodellen, zoals de Ryzen 9 5900X, eindelijk de befaamde 5GHz-grens doorbreken. Dit dan natuurlijk in combinatie met snel geheugen; in dit geval als aanbeveling van minimaal 4000 MHz.

Of die snelheid daadwerkelijk van belang is, zullen we pas vanaf volgende maand ervaren. Voor de gemiddelde persoon bleek DDR4-geheugen van 3200 MHz meer dan genoeg in combinatie met Ryzen 3000. Dat wil niet zeggen dat er geen voordeel te halen is uit sneller geheugen, maar een must zal het allicht toch niet zijn.

Bron: AMD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid