Sponsor

Eerste details Intel Alder Lake duiken op; tot 20% sneller?

Hardware nieuws, pc

Intel’s Rocket Lake-S-reeks staat over een week voor de deur, maar vandaag mogen we al uitkijken naar het opvolgende Alder Lake. De website Videocardz deelt namelijk dat men de eerste details heeft verkregen omtrent deze generatie. Daardoor mogen we een voorproefje krijgen van wat ons eind 2021, wanneer Alder Lake gepland is, te wachten staat. Het betreft mede bevestigingen van DDR5 Ên PCI Express 5.0-ondersteuning.

Zo zien we hieronder de eerste dia die Videocardz heeft verkregen, met daarop de te verwachten specificaties en prestaties. Intel lijkt met Alder Lake dus een verbetering van 20% tegemoet te gaan op single-threaded-niveau. Op multi-threaded-niveau kaart de blauwe titaan een regelrechte verdubbeling aan dankzij de nieuwe, kleinere Gracemont-kernen. Met de big.Little-architectuur lijkt Intel dus flinke prestatiesprongen te maken.

Intel Alder Lake-S specificaties

Op een volgende dia komen de specificaties van de Intel 600-chipset voorbij. Zo zijn o.a. Thunderbolt 4, Wi-Fi 6E en USB 3.2 Gen 2×2 (20 Gbps) zichtbaar. Daarnaast komt de 600-chipset standaard met een lay-out van PCIe 5.0 x16 en PCIe 4.0 x4 voor de sloten. Wellicht dat op goedkopere 600-moederborden enkel ondersteuning zal zijn voor PCIe 4.0 en DDR4 in plaats van de nieuwe standaarden.

Intel Alder Lake-S 600 chipset

Vooralsnog ogen de details als aannemelijk; mede omdat Videocardz vaker gelekte informatie heeft gedeeld die betrouwbaar is gebleken. Wel resteert de vraag in welke vorm Alder Lake zal lanceren dit jaar, want het zou vooralsnog enkel de mobiele reeks (Alder Lake) of gloednieuwe Atom P-serie (Alder Lake-P) kunnen betreffen. Of de desktopreeks (Alder Lake-S) in 2021 zal arriveren, valt voorlopig nog af te wachten.

Bron: Videocardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid