Sponsor

Driver bevestigt Intel Arc A770, A750, A580, A380 en A310

Hardware nieuws, pc

Afgelopen weekend heeft Intel een nieuwe videodriver beschikbaar gemaakt voor haar mobiele Arc-GPU’s. Daarin zijn allerlei namen aangetroffen van de diverse discrete Arc-videokaarten die later dit jaar beschikbaar gaan komen. Zo betreft het voor Arc A7 de A770 en A750, voor Arc A5 de A580 en tenslotte voor Arc A3 de A380 en A310. Verder zijn er de Arc Pro-GPU’s gevonden voor professionele doeleinden, die eveneens nog moeten verschijnen, de mobiele A30M en A40/A50.

Gespreide lancering

Intel is op officieel driverniveau dus hard aan het werk voor de discrete kaarten. We weten van het uitstel dat Intel focust op een gespreide lancering, door eerst Arc A3 op de markt te brengen en naderhand pas Arc A5 en A7. We zien hiermee in ieder geval vijf uitingen bevestigd; een kaart in het middensegment en twee high-end kaarten. Het vlaggenschip van de Arc-reeks, de Arc A770, zagen we eerder gelekt worden met een aantal specificaties.

Hoewel de Arc A7 en Arc A5-kaarten ver in ontwikkeling kunnen zijn, gezien Arc in dit kwartaal volledig had moeten lanceren, is het mogelijk dat we toch pas later de onthulling en mogelijkheden gaan zien van de hoger gesegmenteerde kaarten. Wel kunnen we binnen een maand nog informatie omtrent de Arc A3-kaarten verwachten, aangezien die in China gaan lanceren via o.a. systeembouwers en OEM’s.

Hieronder is de lijst met gespotte videokaarten in de eerder benoemde driver.

Intel Arc Graphics Driver - lijst

Bron: VideoCardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid