Sponsor

E3 2021 vindt digitaal plaats van 12 t/m 15 juni

Electronic Entertainment Expo 2021

In juni mag het weer zover zijn, want dan vindt de welbekende Electronic Entertainment Expo plaats, ofwel E3 2021. Ook dit jaar zal het evenement volledig digitaal zijn en de Entertainment Software Association (ESA) heeft de data van de E3 2021 inmiddels bekendgemaakt. Zodoende zal de beurs plaatsvinden van 12 juni tot en met 15 juni. Zoals gebruikelijk zijn allerlei uitgevers, ontwikkelaars en fabrikanten weer van de partij.

Naast het typerende gamenieuws vindt ongetwijfeld ook de PC Gaming Show weer plaats. Daar kunnen de fervente pc-gamers onder ons terecht voor pc-titels en desbetreffende hardware. Zodra meer informatie bekend is omtrent (digitaal) aanwezige partijen wordt, net zoals in 2020, wederom een overzicht geplaatst van alle livestreams, inclusief een FAQ. Dat zal naar schatting rond eind mei gebeuren, afhankelijk van de informatie

Geen betaalde content

Een belangrijke verduidelijking vanuit de ESA is dat tijdens de E3 2021 er geen content achter een betaalmuur komt te zitten. Daar was namelijk een debat over, maar dat idee is inmiddels uit de wereld geholpen. In betrekking tot speculatie valt er het een en ander te verwachten vanuit Nintendo. Zo zijn er vermoedens van een Nvidia-aangedreven Nintendo Switch ‘Pro’ op basis van de Lovelace-architectuur die in de toekomst bestemd is voor RTX 4000.

Wat we verder mogen meemaken op hardwarematig gebied zal de komende maanden ongetwijfeld gehint worden. Zo zullen Microsoft en Sony ongetwijfeld van de partij zijn. Daarnaast zouden IGN en de New Game + Expo weer een ronde kunnen doen met algemene game-aankondigingen. Zodra er duidelijkheid is, delen we natuurlijk het grote E3 2021-overzicht met data, links en alle informatie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid