Sponsor

Eerste foto’s RTX 3090 duiken op met triple slot-koeler

Hardware nieuws, pc

In juni kregen we de eerste foto te zien van het reference-model van de RTX 3080. Vanwege het uitzonderlijke ontwerp van de koeler deed de foto in eerste instantie wenkbrauwen opstijgen. Toch bleek dit naderhand een legitiem lek te zijn en op basis daarvan lijkt het lek van vandaag eveneens aannemelijk. Zo zien we ditmaal foto’s voorbij komen van de door Micron bevestigde RTX 3090.

Triple slot-koeling

Deze foto’s zijn afkomstig van twitteraar GarnetSunset, eveneens een bekende lekker van hardware-informatie. Wederom zien we het uitzonderlijke design van de koeler voorbij komen, net zoals bij de RTX 3080. Echter brengt de RTX 3090 een groot verschil met zich mee, letterlijk, en dat is het formaat van de koeler. Deze blijkt namelijk een triple slot-variant te zijn.

Dit maakt de gehele kaart aanzienlijk groter dan de RTX 2080 en Ti-variant. Zo was het reference-ontwerp van dat duo 267 mm lang, ofwel 26,7 cm. Op basis van de foto lijkt de RTX 3090 dus de 30cm-grens te ontstijgen. Die lengte zou het de grootste consumentenkaart maken die Nvidia ooit heeft geproduceerd; groter zelfs dan de GTX 690 van 28 cm lang.

Prijzen van RTX 3000?

Naast een tweetal foto’s doet GarnetSunset ook wat prijzen delen van de aankomende kaarten. Nou is deze informatie met de nodige lading zout te nemen, dus houd daar rekening mee. In ieder geval duidt de twitteraar aan dat de RTX 3090 een adviesprijs van 1400,- dollar zal krijgen. Dat bedrag zou een aanduiding kunnen zijn van het doel om te fungeren als opvolger van de RTX Titan, een gerucht dat al enige tijd de ronde doet.

Tenslotte worden ook prijzen genoemd voor de RTX 3060, RTX 3070 en RTX 3080. Dat kaartentrio zou respectievelijk 400, 600 en 800 dollar gaan kosten. Er zou dus een flink prijsverschil zijn tussen de RTX 3090 en RTX 3080, maar dat gat kan nog opgevuld worden door een Ti-variant van laatstgenoemde. Of we die meteen bij de lancering gaan zien, is echter nog niet duidelijk.

Zoals we eerder al hebben gedeeld, duurt het niet lang meer alvorens we concrete informatie zien omtrent RTX 3000. Op 1 september zal Nvidia het zogeheten GeForce-evenement hosten, waar de fabrikant haar RTX 3000-reeks zal onthullen. Kortom, nog anderhalve week en dan mogen we onze portemonnee gaan voorbereiden.

Bron: Twitter

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid