Sponsor

Eerste testfase massa geproduceerd DDR5-geheugen succesvol

Hardware nieuws, pc

Het mag eind 2021 zover zijn voor het aanstormende DDR5-geheugen, want de massaproductie daarvan is bij diverse fabrikanten gaande. Het is inmiddels tot het punt gekomen dat de eerste testfase van in massa geproduceerd DDR5-geheugen is voltooid; dat nota bene met succes. Zo hebben Jiahe Jinwei en Netac, producenten van geheugenmodules, de eerste chips van Micron verkregen. De modules komen met vlag en wimpel door de initiële tests heen.

Zodoende bevestigt Netac een succesvolle werking met moederborden van ASUS en MSI. De paring met DDR5 verliep volgens het bedrijf soepeltjes en een doorstart naar het besturingssysteem was geen enkel probleem. De producenten lijken dus onderweg te zijn om een lancering later dit jaar te verwezenlijken. Het gebruik van DDR5 dienen we eind dit jaar sowieso te zien in combinatie met Intel’s aankomende Alder Lake-reeks aan processoren.

De nieuwe geheugenstandaard mag inherent interessant zijn. Naast een snelheidsverhoging en voltageverlaging komt DDR5 voor het eerst met ECC (Error Correction Code) ingebakken. Dat maakt het geheugen zéér interessant voor de semi-professionele gebruikers onder ons. Wanneer een exacte lancering zien, in combinatie met moederborden die ondersteuning bieden, moeten we logischerwijs nog even afwachten. Dusver lijkt alles in ieder geval op schema te liggen.

Bron: Tom’s Hardware

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid